Creștinii ortodocși se pregătesc de Învierea Domnului. Până pe 5 mai, aceștia țin post, atât pentru purificarea sufletului, cât și a trupului. În această perioadă, excesul de orice fel este combătut cu post și rugăciune.
Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu se pot bucura de delicioasele prăjituri de post.
Citește și: Rețeta de post pentru mâncarea de ștevie, delicatesa sezonului. Gospodinele iubesc acest mod de preparare
Rețetă de post: prăjitură cu halva. Cum satisfaci nevoia de dulce în postul Paștelui
Una dintre rețetele ideale pentru postul Paștelui este prăjitura cu halva. Aceasta se prepară rapid și este pe gustul tuturor. Ingredientele folosite sunt unele comune, pe care orice gospodină le are în casă.
În ciuda simplității sale, această prăjitură este delicioasă și face ziua mai frumoasă oricărui pofticios.
Citește și: ANPC avertizează în privința produselor de post. La ce trebuie să fie atenți consumatorii
Ingrediente
- 500 g făină
- ½ cub drojdie
- 200 g nucă
- 100 g halva
- 2 linguri cacao
- 400 ml apă
- 25 g ulei
- 100 g zahăr
- un praf de sare
Citește și: Rețetă de prăjitură cu suc de roșii și cremă de griș. Care e secretul desertului care împânzit internetul
Mod de preparare
Pentru început, se dizolvă drojdia și puțin zahăr în apă călduță, după care se adaugă peste făina cernută. După care se adaugă și restul de zahăr, un praf de sare și uleiul.
Întreaga compoziție se amestecă până rezultă un aluat elastic. În caz de nevoie, se mai poate adăuga apă.
Citește și: Cel mai delicios desert de post. Rapid și simplu de făcut
După care se lasă aluatul la dospit până își dublează volumul. Acesta se împarte în trei părți egale, care se întind ulterior în trei foi.
Citește și: Minivacanță la finalul lunii martie. Sunt prevăzute câteva zile libere în Codul Muncii
Se amestecă halvaua sfărâmată cu nuca măcinată și cacaua. Această compoziție se presară peste cele trei foi, după care se rulează și se așază într-o tavă rotundă. Se ung cu ulei și se lasă la cuptor până se rumenesc, conform unei surse.
Cu ajutorul acestei rețete fiecare își poate satisface nevoia de dulce în cel mai scurt timp. Postul este o perioadă benefică sufletului, dar și trupului, oamenii renunțând la anumite produse alimentare. Autodisciplina și controlul când vine vorba de mâncare, dar și vorbe și acțiuni sunt importante pe tot parcursul anului, dar cu precădere în perioadele de post.