Antena Căutare

Rețetă de post: prăjitură cu halva. Cum satisfaci nevoia de dulce în postul Paștelui

Postul nu trebuie să însemne restricție de la dulcuri. Sunt câteva rețete de prăjituri delicioase de post, care pot satisface orice pofticios.

colaj persoană care ține o farfurie cu o ruladă, o farfurie adâncă cu o bucată de prăjitură și o tânără chef care taie o ruladă Galerie
Rețetă de post delicioasă și rapidă | Shutterstock

Creștinii ortodocși se pregătesc de Învierea Domnului. Până pe 5 mai, aceștia țin post, atât pentru purificarea sufletului, cât și a trupului. În această perioadă, excesul de orice fel este combătut cu post și rugăciune.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu se pot bucura de delicioasele prăjituri de post.

Citește și: Rețeta de post pentru mâncarea de ștevie, delicatesa sezonului. Gospodinele iubesc acest mod de preparare

Rețetă de post: prăjitură cu halva. Cum satisfaci nevoia de dulce în postul Paștelui

Una dintre rețetele ideale pentru postul Paștelui este prăjitura cu halva. Aceasta se prepară rapid și este pe gustul tuturor. Ingredientele folosite sunt unele comune, pe care orice gospodină le are în casă.

Citește și: Rugăciunea puternică pe care să o rostim în a treia zi de Paște. Ce sărbătoare cu cruce roșie este trecută în Calendarul ortodox

În ciuda simplității sale, această prăjitură este delicioasă și face ziua mai frumoasă oricărui pofticios.

Citește și: ANPC avertizează în privința produselor de post. La ce trebuie să fie atenți consumatorii

Ingrediente

- 500 g făină

- ½ cub drojdie

- 200 g nucă

- 100 g halva

- 2 linguri cacao

Citește și: Cu cât se vinde 1 kilogram de carne de miel cu două luni înainte de Paște. Inflația pune probleme gospodinelor

- 400 ml apă

- 25 g ulei

- 100 g zahăr

- un praf de sare

Citește și: Rețetă de prăjitură cu suc de roșii și cremă de griș. Care e secretul desertului care împânzit internetul

Mod de preparare

Pentru început, se dizolvă drojdia și puțin zahăr în apă călduță, după care se adaugă peste făina cernută. După care se adaugă și restul de zahăr, un praf de sare și uleiul.

Citește și: Ce facem cu resturile de cozonac rămase de la Paște. Chef Horia Vârlan propune o rețetă delicioasă ca să nu irosim nimic

Întreaga compoziție se amestecă până rezultă un aluat elastic. În caz de nevoie, se mai poate adăuga apă.

Citește și: Cel mai delicios desert de post. Rapid și simplu de făcut

După care se lasă aluatul la dospit până își dublează volumul. Acesta se împarte în trei părți egale, care se întind ulterior în trei foi.

Citește și: Minivacanță la finalul lunii martie. Sunt prevăzute câteva zile libere în Codul Muncii

Se amestecă halvaua sfărâmată cu nuca măcinată și cacaua. Această compoziție se presară peste cele trei foi, după care se rulează și se așază într-o tavă rotundă. Se ung cu ulei și se lasă la cuptor până se rumenesc, conform unei surse.

Citește și: IPS Teodosie cere „post şi rugăciune cât mai intensă” pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului! A instituit 3 zile de post

Cu ajutorul acestei rețete fiecare își poate satisface nevoia de dulce în cel mai scurt timp. Postul este o perioadă benefică sufletului, dar și trupului, oamenii renunțând la anumite produse alimentare. Autodisciplina și controlul când vine vorba de mâncare, dar și vorbe și acțiuni sunt importante pe tot parcursul anului, dar cu precădere în perioadele de post.

ANPC avertizează în privința produselor de post. La ce trebuie să fie atenți consumatorii... Urzicile, mai scumpe decât carnea. Nu este singura legumă care depășește prețul acestui aliment...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x