Trecerea la o dietă de post nu este atât de grea atunci când ai la îndemână o serie de rețete care să îți facă viața cu adevărat mai ușoară.
Există o multitudine de mâncăruri delicioase și sănătoase care pot fi savutate atât în timpul postului cât și în restul anului, ceea cel mai important fiind să experimentezi noi rețete și ingrediente pentru a putea să te adaptezi mai ușor la orice tip de dietă dorești.
Iată o rețetă culinară de paste pe care o poți savura în timpul postului și cu care nu ai cum să dai greș!
Citește și: Rețeta de post pentru mâncarea de ștevie, delicatesa sezonului. Gospodinele iubesc acest mod de preparare
Rețetă paste cu sos de ardei copți și caju
Pastele de post sunt cele care nu conțin ingrediente de origine animală, precum ar fi ouăle sau lactatele. Acestea se potrivesc atât pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană, cât și pentru cei care respectă perioadele de post religios.
Fie că sunt făcute din făină de grâu sau din alte cereale, precum orez, quinoa sau hrișcă, în funcție de preferințe trebuie să le alegi astfel încât acestea să nu conțină niciun ingredient de origine animală adăugat.
Ceea ce nu mulți știu este faptul că există paste care sunt făcute și din legume, cum ar fi morcov, linte, fasole sau spanac.
Există o mulțime de variante pe care le poți alege în această perioadă, bineînțeles, ținând cont de preferințe.
Iată ce alte ingrediente îți sunt necesare după ce ai ales pastele potrivite ție.
Ingrediente
200 de grame de paste
150 de grame de caju
100 ml apă
2 bucăți de ardei gras roșu
2 bucăți de ceapă roșie
2 sau 3 căței de usturoi după gust
1 crenguță de cimbru
25 ml de ulei de măsline
200 ml apă
sare
piper
fulgi de chilli
Citește și: Rețetă de prăjitură cu suc de roșii și cremă de griș. Care e secretul desertului care împânzit internetul
Mod de preparare
Primul pas al rețetei este de a pune caju într-un bol și de a adăuga 100 de ml de apă peste pentru a-l lăsa la hidratat.
Între timp, poți începe cu spălatul, curățatul și tăiatul legumelor. Ardeii și usturoiul se taie fâșii, iar ceapa sub formă de rondele. Se amestecă toate într-un bol și se adaugă crenguța de cimbru, sarea, piperul, fulgii de chilli și puțin ulei de măsline.
Următorul pas este de a amesteca legumele și de a le pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la cuptor pentru 25 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius.
În acest timp, pastele se fierb cu puțină sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar după ce s-au fiert le poți trece printr-un jet de apă rece. Secretul este să le stropești cu puțin ulei de măsline pentru a nu se lipi între ele.
Când legumele s-au copt și răcit, se pun din nou într-un bol și se adaugă caju-ul hidratat și încă 200 ml de apă și restul uleiului de măsline rămas. Totodată, după gust, se adaugă fulgi de chilli și piper și se blenduiește totul până când se obține un sos cremos și foarte fin.
Potrivit bucătăria.lidl.ro, ultimii pași sunt de a pune o tigaie pe foc, de a se adăuga sosul și pastele fierte și de a se amesteca totul.
Imediat pastele sunt gata de savurat!
Poftă bună!
Citește și: ANPC avertizează în privința produselor de post. La ce trebuie să fie atenți consumatorii
Legumele din piață s-au scumpit. Postul Paștelui aduce noi prețuri pentru alimente... ANPC avertizează în privința produselor de post. La ce trebuie să fie atenți consumatorii...