Reţeta de mai jos este una specială. E desertul preferat al Flaviei de la Neatza şi conţine ingrediente care îi dau pe spate chiar şi pe cei care nu se dau în vând după prăjituri
Ingrediente
6 ouă
2 lg faina
10 lg zahăr
12 lg cu vârf nucă de cocos
1 plic praf de copt
rom
500 gr ciocolată albă
250 gr smântână pentru frişcă
125 gr unt
1 lămâie
4 lg cocos
200 gr ciocolată albă
nucă de cocos pt decor
Mod de preparare
Se pregăteşte un blat simplu.
Se mixează albuşurile cu un praf de sare. Când devin albe şi capătă consistenţă, se adăugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o bezea fermă.
Gălbenuşurile se încorporează în compoziţia de albuşuri. Se adăugă făină cernută cu praful de copt , nucă de cocos şi se omogenizează compoziţia prin mişcări lejere.
Se toarnă totul într-o formă de copt şi se pune în cuptorul preincins, timp de 15- 20 minute. Se scoate şi se lasa să se răcească. Se însiropează apoi cu puţin rom, doar la bază.
Se pregăteşte crema. Ciocolată se pune la topit, apoi se lasa să se răcească.
Smântâna se bate ca pentru frişcă, după care se încorporează ciocolată topită. Se spumează untul şi se încorporează cu totul.
Se rade puţină coajă de lămâie, se adăugă nucă de cocos şi se omogenizează.
Se topeşte ciocolată albă cu care se glazurează prăjitura. Se presară multă nucă de cocos şi se dă totul la rece până în momentul servirii.
VEZI VIDEO CU TOȚI PAȘII REȚETEI AICI!
Răsfață-ți simțurile cu cea mai bună ciorbă din roșii, așa cum numai boierii mâncau! Află secretul gustului!... Şi tu poţi prepara un desert delicios raw-vegan! Reţeta care poate fi făcută în câteva minute...