Mâncăruri din lume adunate, ospăț la Cetatea Râşnovului din județul Braşov

 

Cetatea Râşnovului din județul Braşov a fost invadată! Nu de duşmani, ci de sute de oaspeţi din aproape 50 de ţări, care şi-au dat întâlnire aici la un regal culinar. Şi fiecare s-a lăudat cu ce are mai bun prin bucătărie. Dacă bulgarii au venit cu o brânză pregătită într-un sos special, dar şi cu rachiul de pere puternic aromat, vodka de 80 de grade a ucrainenilor i-a înfierbântat pe vizitatori.

La fel şi mâncărurile orientale. Nici românii noştri nu s-au lăsat mai prejos: cârnaţii de cerb au fost ''arma'' lor secretă.

Îmbrăcaţi în costume tradiţionale, zeci de bucătari s-au întrecut să pregătească mâncăruri delicioase, după reteţele specifice fiecărei ţări. De departe, cele mai căutate au fost preparatele româneşti.

Caşcavalul afumat, brânza de burduf în coajă de brad, şoriciul, şunca şi cârnaţii au dispărut imediat de pe platourile pline ochi.

O tânără din Finlanda a fost cucerită de gustul cârnaţilor din zona Braşovului, iar un domn din Scoţia nu s-a îndepărtat de lângă tigaia picantă cu legume colorate şi carne suculentă.

A fost aglomeraţie şi la standul cu băuturi şi mâncăruri franţuzeşti. Şi pentru că tăria nu merge pe stomacul gol, carnea delicoasă pusă la macerat se potriveşte perfect.

Şi bucătarii veniti tocmai din Nepal au stârnit apetitul pofticioşilor, cu mâncăruri picante. Orezul prăjit în sos picat a fost apreciat, chiar dacă cei care au gustat au cam transpirat.

Sătui şi cu chef de distracţie, cei aproape 2.000 de oameni au dansat şi s-au distrat până noaptea târziu.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI