Apetitul românilor pentru distracţie, mâncare din belşug şi râuri de alcool nu mai e o surpriză pentru nimeni, mai ales cu ocazia sărbătorilor. Ştim, masa de Paşte reprezintă belşug şi voie bună, dar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să întrecem măsura.
În ultimele zile, gospodinele au stat mai mult prin bucătărie, să pregătească fel de fel de bunătăţi. E important de ştiut, totuşi, că excesele ne pot transforma Paştele într-un coşmar.
Atenţie la numărul de ouă consumate! Medicii ne recomandă să mâncăm cinci-şase ouă pe săptămână, aşa că încercaţi să vă limitaţi la asta.
Nici băutura nu e de neglijat! Licorile din pahare trebuie să fie sorbite cu măsură, altfel riscăm să ne petrecem sărbătorile într-un mod neplăcut sau chiar prin spital.
Trecerea de la mâncarea de post la cea obişnuită trebuie să fie făcută treptat.
Excesul de dulciuri e periculos! Ştim că pasca, prăjiturile şi cozonacul de pe masă sunt ispititoare, dar nu trebuie să exagerăm cu ele.