Un nou fel de a gati cartofii! Pana si cea mai banala friptura va deveni vedeta serii alaturi de aceasta garnitura deosebita.
Ingrediente pentru reteta de Cartofi insiropati cu cidru:
6 cartofi fainosi medii
25g de unt
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi striviti
cateva fire de cimbru
300ml de cidru
300ml supa de pui
Mod de preparare pentru reteta de Cartofi insiropati cu cidru:
1. Se curata cartofii si se taie un pic pe lungime, astfel incat sa aiba doua fatete. Se incing untul si uleiul intr-o tigaie destul de mare sa cuprinda toti cartofii. Cand grasimea s-a incins, se prajesc cartofii pe ambele parti 10-15 minute, pana capata o culoare auriu inchis, apoi se adauga usturoiul.
2. Se toarna in tigaie suficient cidru si supa de pui incat sa acopere cartofii pe jumatate. Se fierb 20 de minute, se intorc si se fierb pe cealalta parte inca 20 de minute. Se mai adauga cidru si supa cand lichidul scade. In timp ce carnea de porc se odihneste, se dau la cuptor incins la 180° C/gaz 4 pana ce se patrund si a mai ramas putin lichid, 10 minute.
Pofta buna!
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food
Reteta zilei: Supa de linte si cartofi dulci... Reteta rapida: Tort din biscuiti si ciocolata...