Ingrediente pentru rețeta Pulpa rumenita de miel cu rozmarin:
- 3 catei de usturoi, zdrobiti;
- frunzele de la 2 crengute de rozmarin, tocate;
- 1 lingurita boabe de piper negru, zdrobite;
- 3 boabe de ienupar zdrobite;
- 1 lingura ulei de masline;
- 1 pulpa intreaga de miel, de aproximativ 3kg;
- 250ml de vin alb.
Mod de preparare pentru rețeta Pulpa rumenita de miel cu rozmarin:
1. Se incalzeste cuptorul la 190º C/gaz 5. Se amesteca usturoiul, rozmarinul, piperul si ienuparul cu suficient ulei de masline, pana cand se obtine o pasta. Se scoate mielul din frigider si se freaca puternic cu pasta, apoi se lasa deoparte o ora, pana cand carnea ajunge la temperatura camerei.
2. Se asaza pulpa intr-o tava adanca si se da la cuptor 1 ora si 45 de minute. Se scoate carnea, se infasoara in folie de aluminiu si se lasa deoparte 30 de minute. In felul acesta, carnea isi va pastra o culoare rozalie in mijloc. Daca preferi carnea bine facuta, las-o la cuptor 2 ore, apoi 30 de minute deoparte in folie.
3. Se scurge din tava cat mai multa grasime, apoi se asaza tava pe foc, amestecand cu o lingura de lemn. Se toarna vinul, se lasa sa fiarba si sa scada putin, amestecand in continuare. Se strecoara acest sos intr-o sosiera si se asezoneaza dupa gust. Se taie carnea de miel in felii. Se serveste impreuna cu sosul.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
VIDEO! Specialitati pentru masa de Pasti... Desert: Rețeta Mousse de ciocolata alba si cardamom...