Rețeta de semnătură a actriței Audrey Hepburn. Artista era dependendă de acest preparat simplu și elegant

 

Actrița Audrey Hepburn era „dependentă” de preparatul Spaghetti al Pomodoro, pe care îl gătea săptămânal, după cum a dezvăluit chiar fiul celebrei artiste în cartea biografică pe care el i-a dedicat-o mamei lui, intitulată „Audrey Hepburn, An Elegant Spirit".

Fiul actriței, Sean Hepburn Ferrer, a dezvăluit rețeta mamei lui.  

Ingredientele necesare pentru Spaghetti al Pomodoro sunt: o ceapă mică, doi căţei de usturoi, doi morcovi, două tulpini de ţelină, două cutii mari de roşii italiene Roma, o legătură de busuioc proaspăt, două linguri de ulei de măsline extra virgin, un pachet de spaghete, sare după gust şi brânză Parmigiano-Reggiano.

Modul de  preparare este simplu: Se curăță ceapa, usturoiul, morcovii, apoi se taie mărunt împreună cu tulpinile de ţelină şi se adaugă toate aceste ingrediente înt-un vas mare, alături de roşiile curăţate la cutie. Apoi, se presară pe deasupra şi frunzele întregi de busuioc (jumătate din legătură), apoi uleiul de măsline. Se fierbe sosul la foc mic  timp 45 de minute, apoi se închide aragazul şi se lasă sosul deoparte pentru 15 minute. Între timp, se fierb pastele, dar nu până când devin foarte moi.

Ultimul pas este așezarea pastelor într-un bol și adăugarea sosului peste ele. Se taie frunzele de busuioc rămase şi se presară deasupra, împreună cu parmezanul ras.

Audrey Hepburn (4 mai 1929 – 20 ianuarie 1993) a fost o actriţă de film britanică, născută în Belgia, considerată una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile. S-a remarcat în filme precum „Vacanţă la Roma/ Roman Holiday”, „Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany's” şi „My Fair Lady”. A câştigat numeroase trofee, inclusiv un Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal.  Audrey Hepburn este considerată şi în prezent un model de frumuseţe şi de eleganţă, iar imaginea ei este folosită în numeroase campanii publicitare.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
Black Friday - nu rata ofertele

Vezi toate reducerile 

PREMIUM

Mai multe