Ingrediente pentru reteta Ciuperci la gratar cu branza de capra:
- 8 ciuperci maronii mari, cu tulpinile retezate aproape de baza;
- 2 catei de usturoi, tocati fin;
- 150g branza de capra;
- 4 felii de sunca, taiate pe jumatate;
- 2 linguri ulei de masline;
- 50g seminte de pin, usor prajite;
- 1 mana mica de patrunjel, tocat grosier;
- lipie coapta si salata verde, pentru servit.
Mod de preparare pentru reteta Ciuperci la gratar cu branza de capra:
1. Se incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Se sterg ciupercile cu un servet de hartie si se pun pe o tava de copt, cu lamelele in sus. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se presara cu usturoi, se pun bucatele de branza de capra si cate o bucata de sunca deasupra.
2. Se stropesc cu ulei de masline, se acopera cu folie de aluminiu, apoi se dau la cuptor 10 minute (dupa 5 minute, se scoate folia).
3. Se presara semintele de pin si patrunjelul cand ciupercile sunt fragede si branza s-a topit si bolboroseste. Se servesc cu lipie coapta si o frunza de salata verde.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Reteta zilei: Pilaf cu prune uscate... Gustare usoara: Rețeta Salata cu paste...