Antena Căutare

Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal ne învață cum se prepară rețeta tătărească Suberek

Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit delicioasa rețetă Suberek.

Galerie
Suberek

Suberek este o plăcintă din bucătăria tătărească cu un aluat dospit, pufos, umplut cu carne de vită, tocată, pe care Chef Berry a asortat-o cu o salată fresh de legume.

Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal ne învață cum se prepară rețeta tătărească Suberek

Suberek

Ingrediente pentru Rețeta tătărească Suberek


Articolul continuă după reclamă
  • Pentru aluat:
  • 1 kg făină
  • 50 gr drojdie
  • 5 ouă
  • sare
  • 400 ml apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 500 gr carne de vită, tocată
  • 2 cepe
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 praf de piper
  • 1 legătură de pătrunjel
  • puțin ulei
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru salată:
  • 5 roșii
  • 1 linguriță de oțet
  • 1 castravete
  • pătrunjel verde
  • sare
  • ulei

Mod de preparare Rețeta tătărească Suberek

Pentru aluat de plăcintă Suberek, se amestecă făina cu sare și se adaugă la mijlocul ei drojdia diluată cu puțină apă caldă și lăsată la activat, precum și ouăle. Se frământă un aluat ca de gogoși, picurând apă caldă, treptat și amestecănd bine făina împreună cu restul ingredientelor. Se lasă aluatul la dospit până se pregătește umplutura.

Pentru umplutură se trage carnea tocată la tigaie împreună cu ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Se asezonează cu sare și piper și se mai adaugă un ardei iute, tocat mărunt, sau din el, după gust. Când carnea este bine preparată se lasă compoziția la răcit, apoi se adaugă pătrunjel verde, tocat.

Aluatul pentru Suberek se împarte în bucăți de aproximativ 100 de grame. Aestea se modelează în forme sferice și se întind pe masa înfăinată în foi subțiri, circulare.

Peste jumătate din suprafața foilor de aluat se întinde câte 1-2 linguri din umplutură, apoi se împachetează și se presează bine marginile. Se prăjesc plăcintele Suberek în ulei încins și se scot pe hârtie absorbantă.

Se prepară o salată clasică din roșii, castravete, pătrunjel verde, toate tocate în cuburi mici și se asezonează cu un dressing din oțet cu ulei și sare.

Să vă fie de folos!

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne învață să preparăm o delicioasă Rețetă din Mușchiuleț de porc cu păs... Din bucătăria italiană o delicioasă rețetă de spaghete cu chiftele și sos de roșii - Reţeta lui Chef Munti...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x