Antena Căutare

Reteta zilei: Cotlete de porc in ierburi aromate

Daca este gatita cu ingredientele potrivite, carnea de porc poate fi o masa sanatoasa si, evident, extraordinar de gustoasa. Patrunjel, foi de dafin, fenicul, coaja de lamaie - condimentele care vin perfect cu un cotlet de porc rumenit bine la gratar, alaturi de un pahar cu vin rosu, sec. Pofta buna!

Ingrediente pentru reteta Cotlete de porc in ierburi aromate:

6 cotlete de porc
3 catei de usturoi striviti
1 legatura mica de patrunjel, tocat
½ lingurita seminte de fenicul tocate grosier
coaja rasa si sucul de la 1 lamaie, plus
1 lamaie taiata sferturi
3 linguri ulei de masline
6 frunze de dafin

Mod de preparare pentru reteta Cotlete de porc in ierburi aromate:

1. Se pune carnea de porc intr-un vas. Se ung cotletele cu un amestec de usturoi, patrunjel, seminte de fenicul, coaja si suc de lamaie, ulei si dafin. Se lasa la marinat cel putin o ora si cel mult o zi.

2. Se incinge un gratar, o tigaie sau o tigaie-gratar. Se asezoneaza cotletele, apoi se frig 5-8 minute pe fiecare parte pana ce se patrund complet (daca se gatesc in mai multe randuri, se invelesc cotletele prajite in folie de aluminiu pana ce sunt toate gata). Se adauga sferturile de lamaie in ultimul minut, ca sa se rumeneasca, apoi se servesc impreuna cu carnea de porc.

3. V.N. per portie: 362 kilocalorii, 30g proteine, 27g grasimi, 10g grasimi saturate, 1g carbohidrati, 0g fibre, 1g zahar, 0,23g sare

Poftă bună!

Sursa: Good Food

Desert de vara: Rețeta Inghetata rapida cu ghimbir si sos de ciocolata picant... Desert racoritor: Rețeta Inghetata de casa cu zmeura si nuca de cocos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x