Ingrediente pentru reteta Paste cu branza si broccoli la cuptor:
350g de broccoli
75g de unt
75g de faina
1l de lapte
2 catei de usturoi, zdrobiti
2 frunze de dafin
500g de paste uscate
putina nucsoara proaspat rasa
1 lingurita praf de mustar
1 legatura mica de patrunjel
200g de branza, rasa (cheddar, parmezan, Gruyère sau amestec)
Mod de preparare pentru reteta Paste cu branza si broccoli la cuptor:
1. Se aduce laptele la punctul de fierbere intr-o cratita mica, impreuna cu usturoiul si frunzele de dafin, apoi se ia de pe foc si se lasa sa infuzeze. Se fierb pastele al dente potrivit instructiunilor de pe pachet (daca urmeaza sa le congelezi, fierbele cu 1 minut mai putin), adaugand broccoli in ultimele 2 minute. Se scurg.
2. Se strecoara laptele intr-un vas. Se incalzeste untul intr-o tigaie pana face spuma, apoi se adauga amestecand faina 1 minut. Se adauga treptat laptele, amestecand constant cu o lingura sau cu un tel pentru a inlatura orice cocoloase. Se fierbe 1-2 minute, amestecand pana se formeaza un sos gros, fara cocoloase.
3. Se ia de pe foc si se adauga amestecand putina nucsoara, pudra de mustar, patrunjelul, trei sferturi din branza si se asezoneaza. Se amesteca pastele si broccoli si se transfera intr-o farfurie mare sau in farfurii individuale rezistente la caldura. Se presara cu branza ramasa, se raceste si se congeleaza sau se incinge grillul la cea mai inalta treapta si se coace 2-3 minute pana sunt rumene si incep sa fiarba. Daca se congeleaza, se decongeleaza in frigider peste noapte, apoi se coc la 200 °C/ gaz 6 pentru 30-40 de minute pana cand sunt foarte fierbinti.
Pofta buna!
Foto: bbcgoodfood.com
Desert pentru indragostiti: Reteta Fursecuri inimioara cu cirese... Desert: Reteta Portofele aromate cu fructe...