Căutare Live

Roxana Blenche a arătat cum se fac diferite tipuri de tăieturi în bucătărie, la BeautiFood, pe AntenaPlay

În cel de-al nouălea episod de BeautiFood, emisiune disponibilă pe AntenaPlay, Chef Roxana Blenche a dezvăluit mai multe tehnici de tăiere, extrem de utile pentru cei pasionați de bucătărie.

Roxana Blenche a prezentat în episodul 9 din „Beautifood” diferite tehnici de tăiere, extrem de utile în bucătărie

Antena 1

De data aceasta, în cadrul celui de-al nouălea episod de „BeautiFood”, Chef Roxana Blenche a decis să ne prezinte mai multe tehnici de tăiere a legumelor. Bucătarii știu cât de important este acest detaliu, așa că cei pasionați de gătit au acum șansa de-a se perfecționa.

„Vreau să vă învăț tehnici de tăiere a legumelor în bucătărie. De ce vorbesc de tehnici? Pentru că sunt mai multe. Vreau să vă arăt exact ca la un curs de bucătărie. Noi, bucătarii, primul lucru pe care trebuie să îl învățăm atunci când facem primul pas în bucătărie sunt tăieturile. Așa că hai să vă arăt și vouă despre ce este vorba”, a explicat fosta finalistă din sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”, de la Antena 1.

Roxana Blenche a prezentat diferite tehnici de tăiere folosite în bucătărie, la „BeautiFood”

Și, ca lecția să fie una cât mai folositoare publicului, Roxana Blenche a ales legume cu forme și texturi diferite, ajutată fiind de cei de la „Băcănia faină”, care susțin producătorii locali. După ce a așezat pe masă morcovi, cartofi, țelină, ceapă și ardei iute, îndrăgitul Chef s-a apucat de treabă.

Prima tehnică prezentată este cea julienne, ce implică tăierea legumelor în bucăți cu grosime de 2 milimetri și o lungime de 6-7 centimetri. Este important ca lama cuțitului să stea mereu pe tocător sau pe blatul de lucru, iar degetul arătător trebuie să stea pe marginea cuțitului, aproape de mâner (nu este recomandat să apeși cu el pe lamă). În acest fel ai mai multă precizie și eviți accidentările.

Citește și: Roxana Blenche, plating de senzație pentru o rețetă specială de papanași, la BeautiFood, pe AntenaPlay

Apoi, odată ce ai deprins mișcarea de tăiere, poți trece la cea brunoise, o tăietură ce derivă din cea julienne. Aceasta implică tăierea legumelor în cubulețe de 2 milimetri pe 2 milimetri. După aceea, Roxana Blenche ne-a arătat că există inclusiv tehnicile de fine julienne și fine brunoise.

legume taiate in diferite forme, asezate pe o farfurie alba

Roxana Blenche a arătat cum se fac diferite tipuri de tăieturi, la „BeautiFood”

Tot în cadrul celui de-al nouălea episod din „BeautiFood” am aflat cum putem face cuburi din morcov de dimensiuni diferite, dar și cum arată tăietura țărănească sau cea jardiniere.

În plus, am putut descoperi cum se caramelizează legumele pentru a le da un gust aparte!

Urmărește clipul video de mai sus din episodul 9 din producția „BeautiFood” prezentată de Roxana Blenche ca să înveți numeroase trucuri din bucutărie.

Despre BeautiFood cu Roxana Blenche, la Antenaplay

Roxana Blenche, fosta finalistă a îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, te invită să urmărești „BeautiFood”, cel mai nou show culinar digital de pe AntenaPlay, unde poți învăța cum să transformi chiar și cele mai banale preparate într-un adevărat spectacol de gust și culoare, chiar în farfuria ta de acasă.

În fiecare duminică ai un nou episod din „BeautiFood”, exclusiv pe AntenaPlay! Nu rata cel mai nou show culinar digital, cu Roxana Blenche!

De asemenea, pe Roxana Blenche o puteți urmări și în producția „Hello Chef” de pe Antena 1.

Ana-Maria Udriște, energică și spontană: „Sfatul meu a fost întotdeauna să ai un echilibru în opiniile pe care le exprimi”
Ana-Maria Udriște este o femeie de succes. Am descoperit-o fiind puternică, asumată,...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2022. Taurii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Castraveții ar putea să îmbunătățească aspectul pielii din jurul ochilor. Ce spun specialiștii în frumusețe despre acest mit
Catine.ro
Ultimele știri
x