Sarmalele sunt delicioase și nu lipsesc de pe mesele românilor, mai ales de sărbători. Nicolai Tand, celebrul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, și-a dezvăluit marele secret pentru cele mai bune sarmale. Iată cum prepară mâncarea ca la mama acasă!
Citește și: Nicolai Tand, afacere de succes în capitală. Cât costă o ciorbă de văcuță
Cum prepară Nicolai Tand sarmalele
Nicolai Tand adoră să gătească mâncare tradițională. Chiar el a recunoscut că nimic nu se compară cu preparatele făcute ca la bunica acasă.
Potrivit lui Nicolai Tand, sarmalele se gătesc cel mai bine în oala de lut și de preferat la foc de lemne. De asemenea, gustul delicios poate fi dat și dacă sunt preparate la cuptor. Concurentul de la Asia Express - Drumul Zeilor este de părere că mâncarea trebuie făcută din suflet pentru a avea rezultate pe măsura așteptărilor.
„La un moment dat, ni se spunea că slănina nu e bună, că nu știu ce oală nu e bună. Acum, după vreo 20 de ani, mi se pare că oala de lut e senzațională. Adică, să faci sarmale într-o oală de lut, la foc de lemne afară sau în cuptor e ceva din cale afară de gustos. Ne întoarcem în trecut, căci bucătăria e ca și moda. Dar, tot la bunica mâncarea era mai bună, pentru că ea nu se grăbea. Mâncarea trebuie făcută cu suflet, nu trebuie să te grăbești”, a declarat chef Nicolai Tand pentru click.ro.
Care este secretul lui Nicolai Tand pentru sarmale ca la bunica acasă
Nicolai Tand consideră că gustul mâncării depinde foarte mult de starea de spirit pe care o ai în timp ce gătești. El își amintește cu drag de faptul că mama lui făcea sarmale în fiecare duminică.
„Mâncarea te simte! Bag mâna foc că azi fac o mâncare și mâine bag aceleași ingrediente și dacă nu sunt într-o stare bună nu o să iasă la fel de gustoasă. Bunica gătea cu suflet, pentru nepoți! Acum suntem grăbiți, nu avem timp să gătim și atunci căutam soluțiile cele mai rapide. Astea-s vremurile pe care le trăim acum! Mama făcea sarmale și în fiecare duminică”, a mai explicat Nicolai Tand, potrivit sursei citate mai sus.
„Pasiunea pentru gătit o am încă de pe vremea în care mama mă lăsa de pază la oala cu fasole de pe foc. Am învățat de la colegii mei bucătari cum să gătesc franțuzește, chiar daca eu le pregăteam acasă fasole bătută și sarmale, un deliciu pe care-l mâncau cu nesaț de fiecare dată. De asta cred că mi-a și plăcut Franța atât de mult. Oamenii se respectă și respectă mâncarea, iar a fi bucătar e o meserie faină, e creație”, dezvăluia Nicolai Tand în interviurile anterioare.
Citește și: Rețetă de sarmale tradiționale, în foi de varză murată. Prepară bucatele ca la bunica acasă
Rețeta pentru o conopidă la cuptor de senzație. Cum să o prepari fără să dai greș...