- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Schimbarea telefonului actual se poate dovedi o adevărată provocare chiar și pentru acele persoane care urmăresc zilnic cele mai noi știri din tehnologie și știu să facă diferența între două tipuri de procesoare.
Este însă lesne de înțeles de ce, pentru mulți, un telefon trebuie să arate în principal bine și să se simtă bine la utilizare, fără să cunoască fiecare detaliu tehnic, pentru că nu oricine este pasionat de acest domeniu. Însă în clipa în care alegi să plătești o sumă destul de mare pentru un telefon mobil, fie prin achiziționarea acestuia plătind suma integrală, fie printr-un abonament pe 12 sau 24 de luni, e important să știi la ce trebuie să te uiți. Sunt șanse foarte mari ca acesta să fie telefonul pe care îl vei utiliza în următorii ani, așa că trebuie să te asiguri că se va comporta onorabil în toată această perioadă.
5 lucruri la care trebuie să ai grijă când îți cumperi un telefon nou în 2018:
1. Bateria
În primele luni sau chiar în primul an de funcționare, un telefon nou te va ține destul de bine o zi întreagă din punct de vedere al bateriei, însă după 12 luni vei vedea că randamentul acestuia va începe să scadă, indiferent de model. Cu cât este mai puternic un telefon, cu atât bateria acestuia va fi cea care va avea mai repede de suferit pe termen lung. Și asta pentru că un procesor puternic, un display mare și orice funcții suplimentare și spectaculoase ar primi vor consuma bateria pentru a putea funcționa așa cum te aștepți. Este dificil să găsești un telefon performant cu o baterie pe măsură, de aceea este indicat ca odată cu achiziționarea unui telefon să iei în calcul și eventuale accesorii care te-ar putea ajuta, precum o husă care include o baterie ce ți-ar putea oferi încă 40% din durata de viață a bateriei, dar și o baterie externă, extrem de indicată mai ales în perioada concediilor și călătoriilor, când nu ești mereu lângă priză.
2. Camera foto
Trăim în era în care fotografia este accesibilă oricărei persoane. Vechiul DSLR se adresează acum doar profesioniștilor sau amatorilor care vor să învețe arta fotografiei. În rest, amintirile, concertele, călătoriile, momentele diverse din viața de zi cu zi, toate acestea sunt surprinse cu ajutorul telefonului mobil și redate apoi pe rețelele de socializare. Așadar, camera foto a devenit unul dintre cele mai importante aspecte ale unui smartphone, de aceea este foarte important să alegi un smartphone care îți poate oferi exact ceea ce cauți, camere foto performante, de 13MP și 8 MP, autonomie bună și rapiditate.
3. Display-ul
Ai putea crede că un display mare este tot ce îți trebuie, însă aici poți cădea într-o capcană a începătorilor. Nu dimensiunea ecranului contează atât de mult, ci numărul de pixeli concentrați pe ecran. Este foarte important să nu cobori sub o rezoluție a ecranului de 1920x1080 pixeli, rezoluția recomandată fiind de 2560 x 1440 Quad HD. Dimensiunea display-ului trebuie să fie potrivită pentru modul în care utilizezi telefonul. Un display foarte mare pentru o mână mai mică se poate dovedi mai puțin confortabil. În schimb, pentru persoanele care au degetele mai groase, un display mai mic poate fi enervant mai ales atunci când trebuie să scrie mesaje.
4. Capacitatea de stocare
Unele telefoane mid-range, adică accesibile ca preț, vin cu o capacitate de stocare de doar 8GB, ceea ce se poate dovedi o mare problemă pentru orice utilizator. Și asta pentru că numai sistemul de operare Android, într-o versiune mai veche, va ocupa aproape întreg spațiul, astfel că nu vei mai avea loc pentru poze, clipuri și aplicații. În cel mai rău caz, încearcă să nu cobori sub 16GB, iar dacă ai posibilitatea mergi spre o variantă de 64GB. Altfel, alege un model de telefon care vine cu un slot pentru un card de stocare, ceea ce îți va oferi posibilitatea să obții chiar și 128 sau 256GB în plus.
5. Vârsta telefonului
Chiar dacă pentru tine este un telefon nou care vine sigilat, anul de fabricație al acestuia ar putea fi mai vechi, iar asta înseamnă unele generații de componente depășite deja în anumite privințe de actualele cerințe de pe piață. Există chiar și într-un astfel de scenariu posibilitatea să alegi variante foarte bune. Nu îți cumpără un telefon care are mai mult de 3 ani vechime de la lansarea oficială, pentru că sunt șanse mari ca peste un an toate îmbunătățirile sistemului de operare și ale aplicațiilor să nu mai fie accesibile, iar fără acestea există riscul unor probleme de securitate.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: pixfly
Avertisment Kaspersky! peste 61.000 de viruși de tip Trojan descoperiți în al doilea trimestru din 2018!... Mare atenție, i se poate întâmpla oricui! I-a explodat telefonul mobil. VIDEO...