Antena Căutare

Google, avertisment pentru utilizatori. Ce probleme de securitate are browserul Google Chrome

Motorul de căutare Google Chrome are peste două miliarde de utilizatori în întreaga lume și domină piața browserelor web. Acest lucru îl face și ținta principală a hackerilor și acum Google Chrome a lansat al patrulea avertisment de actualizare urgentă în doar două luni.

laptop cu browserul google chrome pornit
Motorul de căutare Google Chrome are peste două miliarde de utilizatori în întreaga lume și domină piața browserelor web | Shutterstock.com

Într-o postare oficială, Google a dezvăluit că în Chrome au fost descoperite șapte amenințări de securitate, cu vulnerabilități care afectează utilizatorii pe toate sistemele de operare: Windows, MacOS și Linux.

Ca de fiecare dată, Google oferă puține detalii despre problemele de securitate. Aceasta este o practică standard deoarece compania încearcă să limiteze informațiile pentru a opri răspândirea vulnerabilităților către hackeri și pentru a câștiga timp ca utilizatorii să se protejeze.

Citește și: Avertismentul transmis de Google pentru 2 miliarde de utilizatori ai Google Chrome. Care e motivul

Iată care sunt erorile:

High — CVE-2021-30598: Type Confusion in V8. Reported by Manfred Paul

High — CVE-2021-30599: Type Confusion in V8. Reported by Manfred Paul

High — CVE-2021-30600: Use after free in Printing. Reported by 360 Alpha Lab

High — CVE-2021-30601: Use after free in Extensions API. Reported by 360 Alpha Lab

High — CVE-2021-30602: Use after free in WebRTC. Reported by Cisco Talos

High — CVE-2021-30603: Race in WebAudio. Reported by Google Project Zero

High — CVE-2021-30604: Use after free in ANGLE. Reported by SecunologyLab

Cum verifici dacă ești în siguranță

„Tip Confusion în V8” este un motor Javascript puternic open source furnizat de Google, în vrem ce „WebRTC” (comunicații Web în timp real) este tehnologia care îți permite să transferi date de streaming audio și video între browsere și aplicații mobile.

Cele două, împreună cu ”ANGLE” au fost folosite adesea de hackeri pentru a prelua controlul asupra computerului unei ținte. Cea mai recentă vulnerabilitate a lui Google, pe care hackerii au explorat-o, a fost un defect V8.

Citește și: Chrome va consuma mai puţină memorie pe Windows 10

Pentru a combate aceste noi amenințări, toți utilizatorii Google Chrome sunt rugați să verifice dacă au cea mai nouă actualizare. Pentru a afla, accesează Setări/Settings - Ajutor/ Help- Despre Google Chrome/ About Google Chrome.

Dacă versiunea browserului pe Linux, macOS și Windows este 92.0.4515.159, atunci ești în siguranță. Dacă nu, platforma trebuie să îți solicite actualizarea și ulterior repornirea browserului.

Rezolvările pentru atacurile la nivel înalt, primite de Google, sunt de obicei lansate în câteva zile de la descoperirea lor, dar eficiența lor se bazează încă pe cele două miliarde de utilizatori care își actualizează și repornesc browserele.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x