Este greu sa îți transformi viața într-una mai bună, mai plină, dintr-o dată, printr-o singură schimbare mare, precum mutatul într-un loc nou sau schimbarea locului de muncă. În schimb, o poți face constant, prin mulți pași mici.
Mai jos îți descriem 11 mici schimbări pe care le poți face în viața ta. Dacă le vei transforma în obiceiuri, vei putea observa că te vei simți din ce în ce mai fericită și mai mulțumită de modul în care îți trăiești viața.
1. Dedică cel puțin o oră explorării orașului în care locuiești. Urcă-te într-un autobuz la întâmplare, mergi câteva stații, apoi coboară, și, fără să folosești hărțile de pe telefon, plimbă-te și descoperă tot ce are de oferit locul în care ajungi: case impresionante, cafenele primitoare sau străzi interesante.
2. Ascultă un podcast. De multe ori te afli blocată în trafic și drumul spre muncă poate dura chiar mai mult de o oră. Dar acel timp nu trebuie să fie pierdut, poți asculta un podcast pe Tune In din care să înveți ceva nou precum informații inedite despre descoperiri științifice, noi trenduri în domeniul tău de activitate sau doar să te amuzi.
3. Înlocuiește țigările clasice cu dispozitivul IQOS. Acesta încălzește tutunul, nu îl arde, deci vei scăpa de mirosul greu de tutun pe care îl poți simți deseori pe haine și mâini. Mai mult, vei diminua cantitatea de substanțe nocive pe care o inhalezi odată cu fumul.
4. Donează lucrurile pe care nu le mai folosești. Sigur dulapul tău este plin de haine pe care nu le-ai mai folosit chiar și de ani de zile și care ar putea face fericit pe altcineva. În plus, vei avea mai mult spațiu pentru lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat.
5. Descoperă-ți o nouă pasiune. Există diverse cursuri la care poți participa și partea bună este că, de cele mai multe ori, prima ședință este gratis: de gătit, de croșetat, de învățat o nouă limbă sau unele mai active precum balet, yoga sau kickbox.
6. Participă la un club de carte. Prin citit îți vei îmbogăți cunoștințele sau dacă optezi pentru cărți de ficțiune, vei putea experimenta diverse stări, de la frică, la tristețe sau fericire. Apoi, la clubul de carte, vei putea discuta cu alți oameni care au citit aceeași carte și vei întâlni diverse opinii și moduri de gândire din care poți învăța.
7. Stai în liniște pentru câteva minute în fiecare zi. Pentru că ești o persoană ocupată, s-ar putea să nu ai destul timp pentru tine, în care să meditezi asupra evenimentelor care au avut loc în ultimul timp. Așază-te confortabil, respiră și încearcă să îți golești mintea.
8. Înainte să pleci de la muncă, rezervă-ți cinci minute în care să analizezi ce ai reușit să faci și ce nu. Nu te învinovăți, doar observă de ce nu ai reușit să faci anumite lucruri și cum ai putea să îți modifici modul de organizare astfel încât în ziua următoare să fii mai productivă.
9. Călătorește singură. Pentru început nu trebuie să fie într-o țară îndepărtată, poate fi și un loc apropiat de tine pe care îți doreai de mult să îl vizitezi și nu ai apucat. Această experiență te va ajuta să te cunoști mai bine și poate chiar să cunoști persoane noi, care îți pot deveni prietene.
10. Stabilește o zi din lună pe care să o dedici vizionării unui nou documentar. Indiferent de tema acestuia, sigur vei avea ceva de învățat și poate chiar te vei simți motivată să faci ceva concret, care să ajute la rezolvarea problemei prezentate, precum încălzirea globală sau marginalizarea unor comunități.
11. Fă voluntariat la un adăpost de animale. Chiar dacă nu poți lua acasă animăluțele, nu înseamnă că nu le poți ajuta în alte moduri: prin donarea de bani și mâncare adăpostului sau îngrijirea pisicilor și plimbarea câinilor care își petrec majoritatea timpului într-o cușcă.
Nu este necesar să încerci să faci toate schimbările deodată, încearcă-le pe rând ca să afli care ți se potrivește și care te va ajuta cel mai mult să simți că trăiești o viață împlinită în toate aspectele ei.
Sforăi? Iată cum poți evita apneea și problemele grave de sănătate... 4 mituri comune despre cafea și de ce nu ar mai trebui să le crezi...