Antena Căutare

4 metode naturiste prin care poti scapa de tuse

Tusea este un simptom... zgomotos al multor boli. Nu este o boala in sine. Tusea este si un mecanism de aparare cu ajutorul caruia ne eliberam caile respiratorii.



Ridichi negre. Tusea seaca se poate calma cu suc de ridiche neagra. Se face un orificiu intr-o ridiche neagra de dimensiune mai mare, care se spala bine in prealabil. Se pune o lingurita de zahar si se lasa de dimineata pana seara, asezata intr-o farfurie. Sucul obtinut se colecteaza intr-o sticla si se inghite cate o lingurita, seara, inainte de culcare. Acest suc dreneaza vezica biliara. De aceea, el este contraindicat persoanelor cu dischinezii biliare.

Cataplasme. Faina de mustar, aplicata sub forma de cataplasme, s-a dovedit un remediu eficient pentru tusea productiva, cu expectoratii. Se prepara o pasta din faina de mustar cu apa calda, care se intinde apoi pe un prosop subtire. Cataplasmele se aplica pe spate sau pe piept, de la baza gatului si pana deasupra mamelonului, evitandu-se zona inimii. Aplicatiile se fac o data pe zi, de preferat inainte de culcare, timp de maximum o jumatate de ora, doua-trei seri consecutiv. Aceste cataplasme sunt contraindicate hipertensivilor si persoanelor cu afectiuni cardiace.

Sirop de ceapa. Ceapa are proprietati antiseptice si antiinfectioase, iar siropul de ceapa este recomandat de fitoterapeuti in tratamentul tusei. Pentru ca se prepara cu miere, el are un gust placut si este agreat chiar si de copii. La 250 ml de apa fiarta se adauga doua-trei lingurite de miere, se fierbe 10 minute, se adauga ceapa si se mai lasa la fiert alte 10 minute. In final, va ramane doar jumatate din cantitatea de apa folosita initial. Zilnic, se administreaza trei lingurite din acest sirop. Pentru a pastra siropul mai mult timp, se poate adauga un conservant, de preferat hrean.

Parazitoze. Conf. dr Dumitru Matei, seful Catedrei de medicina de familie, spune ca la copii, in unele cazuri, tusea cronica poate fi cauzata de parazitozele intestinale. "Larvele ascarizilor sau limbricilor, eliberate din intestin, ajung prin circulatie in plamani, provocand accese de tuse. Prin tuse, larvele ajung in sputa si sunt reinghitite. Parazitozele sunt depistate cu ajutorul testelor serologice si al examenului coproparazitologic. In aceste cazuri se trateaza cauza parazitozei, nu tusea."

Lucruri pe care nu le stiai despre tuse:

- Tusea si raguseala pot fi inlaturate cu ajutorul unei infuzii din frunze si coji de gutui. Impotriva tusei, frunzele de gutui pot fi pregatite si sub forma de macerat la rece - o lingura de frunze la o cana cu apa rece.

- In cazul tusei cu expectoratii, specialistii recomanda siropul de patlagina. Acesta este un bun antitusiv, expectorant, are si proprietati antibiotice usoare. Doza recomandata este de doua-trei lingurite pe zi atat in cazul adultilor, cat si al copiilor, cu 30 de minute inainte de masa.

- Pentru calmarea tusei iritative sunt indicate infuziile din plante cu actiune emolienta, antiinflamatoare, antispastica: socul, lumanarica, patlagina, podbalul, teiul, nalba mare sau nalba de gradina.

- Cand tusea este insotita de expectoratii putem folosi plantele cu proprietati mucolitice, fluidizante, expectorante: ciubotica-cucului, iedera, iarba-mare, lemnul-dulce.

Foto: myhealthyfeeling.com

Depistarea germenilor in doar 8 ore... Oniomania, printre bolile grave ale societatii moderne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x