4 remedii naturiste benefice pentru tratarea cistitei

Cistita este o infecție apărută la nivelul mucoasei vezicii urinare, cauzată de cele mai multe ori de pătrunderea unor bacterii în aceasta zonă, prin uretră. În acest caz, funcțiile vezicii urinare sunt inhibate, iar pacientele resimt o serie de simptome, dintre care cele mai frecvente sunt: disconfort abdominal, nevoia de a merge des la toaletă, usturime la urinare, durere în timpul actului sexual sau sânge în urină.

În cazul apariției acestor simptome, este recomandată vizita la medicul urolog, pentru un tratament de specialitate. În paralel, poți încerca o serie de remedii naturiste cu ceai de merișor, suc de afine sau lemn de santal, pentru o vindecare mult mai rapidă. Despre cum ne vindecam de cistita cu ajutorul acestora, chiar acum:

Baia cu lemn de santal

Așa cum spuneam și la începutul acestui articol, bacteriile sunt “de vină” pentru inflamarea mucoasei vezicii urinare. Așadar, se comandă băile cu lemn de santal, recunoscute pentru calitățile lor antibacteriene ce împiedică dezvoltarea culturilor de microbi, la nivelul vezicii urinare. Nu ai nevoie decât de 10 picături de ulei esențial de lemn de santal, apă călduță și un lighean. Se fac băi din șezut, preț de 20 de minute, timp de 1-2 săptămâni.

Sucul de afine

Sucul de afine este un aliat de încredere împotriva afecțiunilor de la nivelul vezicii urinare, tratamentul cu acest remediu naturist oferind rezultate uimitoare, pentru tratarea cistitei la femei. Sucul de afine este un remediu folosit încă din Antichitate pentru tratarea infecțiilor urinare și este extrem de eficient în distrugerea bacteriei Escherichia Coli, principala “vinovată” pentru apariția cistitei. Bea în fiecare zi câte 100 ml de suc de afine, timp de 7-10 zile.

Ceaiul de merișor

Merișorul este poate prima recomandare a specialiștilor, atunci când discutăm despre opțiuni naturiste pentru tratarea infecțiilor tractului urinar. Datorită proprietăților sale antimicrobiene, ceaiul de merișor este bogat în vitaminele A, B, C și E, distrugând în profunzime culturile de microbi ce ajung prin uretră în vezica urinară.

Pentru a urma în mod corect tratamentul cu ceai de merișor pentru cistită, trebuie să prepari zilnic (timp de 14 zile) câte 3-4 căni, pe care să le bei chiar înainte de masă. 2 lingurițe de plantă într-o cană cu apă fierbinte sunt mai mult decât suficiente.

Ceai de coada calului

Ceaiul realizat din această plantă este un diuretic extrem de puternic, ce crește volumul de urină eliminat zilnic de organism. Se recomandă consumul frecvent de ceai de coada calului, în paralel cu tratamentul prescris de urolog, în cazul pacientelor cu cistită. Se lasă frunzele la fiert, preț de aproximativ 5 minute, lăsându-se apoi acoperite pentru alte 5. Se recomandă consumul a 4-5 căni zilnic, timp de 7-10 zile.

Încă din cele mai vechi timpuri, remediile naturiste au fost extrem de apreciate în lupta împotriva culturilor de bacterii apărute la nivelul vezicii urinare. Cistita este o imflamare a mucoase acesteia, cauzată de inhibarea funcțiilor vezicii urinare, dar care poate fi tratată printr-un număr de tratamente naturiste, așa cum ai văzut și în acest articol. Îți recomandăm totuși să îi faci o vizită medicului urolog, în cazul în care te confrunți cu simptome specifice, pentru un diagnostic pus corect și un tratament eficient.

Ultimele știri