Iata 6 alimente care te vor ajuta sa te feresti de bolile sezonului rece!
1. Pestele - carnea de peste este bogata in seleniu si omega 3. Omega 3 reduce inflamatiile si creste activitatea celulelor albe care te protejeaza de bacterii. Specialistii recomanda sa consumi peste de cel putin 2 ori pe saptamana.
2. Ceapa - prazul, salotele, arpagicul si usturoiul contin favonoide si antioxidanti care au un efect anti-inflamator si ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si bacteriilor. Consuma astfel de legume zilnic!
3. Ciupercile - stimuleaza sistemul imunitar, crescand productia si activitatea celulelor albe. Este indicat sa le consumi coapte sau fierte.
4. Iaurtul - are culturii active care iti mentin sanatatea sistemului digestiv. Consuma cel putin o cana de iaurt zilnic.
5. Ouale - au un continut crescut de proteine si protejeaza corpul de bacterii si germeni. Este indicat sa consumi oua de 2-3 ori pe saptamana.
6. Fasolea - este bogata in carbohidrati si zinc. Acestea ajuta la producerea de celule albe si iti mentin organismul sanatos. Mananca fasole de 2-3 ori pe saptamana.
Sursa: usatoday.com
FOTO: lowbodyfats.com
Factori care contribuie la pierderea auzului... Tastatura si mouse-ul, infestate cu bacterii periculoase!...