Antena Căutare

7 mituri despre implantul dentar

Implantul dentar este cea mai buna solutie de inlocuire a dintelui sau dintilor lipsa, iar experienta medicilor dentisti specializati in implantologie garanteaza o procedura nedureroasa si cu rezultate incomparabil mai bune fata de alte alternative, insa exista inca anumite prejudecati care duc de cele mai multe ori la decizii gresite.

Printre cele mai comune mituri legate de implantul dentar se numara urmatoarele:


1. Este dureros
Introducerea implantului dentar in tesutul osos se face sub anestezie locala, fara nici o senzatie de durere. In cazul pacientilor anxiosi, se poate opta si pentru un alt tip de anestezie, mai profunda, care presupune administrarea intravenoasa a unei substante medicamentoase, facand astfel ca procedura sa se desfasoare intr-o stare generala de calm si relaxare. Aceasta se recomanda in special pacientilor cu un grad crescut de anxietate fatta de tratamentele stomatologice sau care prezinta afectiuni severe si au nevoie de mai multe operatii de augmentare.

Ulterior interventiei, un relativ disconfort poate fi resimtit la masticatie, dar acesta face parte din procesul normal de vindecare, dureaza cel mult o saptamana si poate fi redus prin respectarea indicatiilor medicului dentist specializat in implantologie dentara.

2. Este foarte scump
Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa iei o decizie in functie de pret, si nu in functie de raportul pret-calitate. Diferentele de cost nu sunt decat o consecinta a diferentelor de calitate, atat din punct de vedere al materielelor utilizate, cat si din perspectiva specializarii medicilor stomatologi.

3. Dureaza foarte mult
Procedura de introducere a implantului ¬dentar nu dureaza mai mult de 20-30 de minute. Trebuie, totusi, sa accepti faptul ca exista o perioada de asteptare (osteo-integrare) de 3-9 luni, timp in care celulele osoase se ataseaza de suprafata implantului, osul maxilar si implantul facand bloc comun. In aceasta perioada, poti purta coroane temporare, iar asteptarea merita pentru ca, la final, vei avea o dantura care arata si se simte natural, cu o durata de viata foarte mare.

4. Prezinta un risc crescut de rejectie
Implantul dentar este realizat din titan de inalta puritate - un material biocompatibil care permite integrarea biologica in tesutul osos prin procesul de osteointegrare. Rejectia se intampla in cazuri foarte rare, in procent de maximum 2% si asta numai daca pacientul are o alergie la obiecte din metal sau daca procedura nu a fost realizata corect.

5. Nu este mai bun decat o proteza dentara
Oricine este cat de cat informat asupra avantajelor pe care le are implantul dentar fata de proteza dentara si este interesat de sanatatea sa orala stie ca aceasta prejudecata nu are nimic de a face cu realitatea. Implantul dentar este cea mai buna, naturala si durabila solutie existenta. In plus, implantul dentar are o durata de viata mult mai mare comparativ cu alte solutii de inlocuire a dintilor lipsa, imbunatateste dictia si reproduce in proportie de 95% capacitatea naturala de a musca si de a mesteca.

6. Are prea multe contraindicatii
Exista anumite situatii in care persoanelor care sufera de anumite boli nu le este recomandata aceasta procedura - printre acestea se afla cei afectati de SIDA, diabet, probleme de coagulare a sangelui, probleme cardiace severe.

Acestea sunt, insa, cazuri izolate, iar orice alta problema de sanatate nu impiedica realizarea implantului dentar, procedura putand avea loc imediat dupa ce afectiunea a fost remediata, ca in cazul oricarei alte interventii stomatologice.

7. Are prea multe efecte secundare
Este de datoria noastra sa te avertizam asupra unor posibile consecinte, subliniind faptul ca aparitia acestora are loc numai in cazul in care procedura nu este realizata corespunzator. Printre acestea se numara: inflamarea, inrosirea, infectia, durerea, atingerea unui nerv, fracturarea osului etc.

Realizarea procedurii in conditii de siguranta, de catre un personal experimentat si specializat, ajuta la eliminarea riscurilor si a efectelor secundare nedorite.

Citeste si Jurnalul National!
Foto: freakingnews.com

Candidoza vaginala: Cauze, simptome, tratament si prevenire... Studiu: Femeile devin depresive daca se uita la TV...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x