- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Această perioadă din an poate fi extrem de dificilă în special pentru cei care au probleme cu alergiile. Ochii iritați, reprizele enervante de strănut, problemele respiratorii, toate acestea se regăsesc într-o zi simplă zi a unei persoane care are probleme cu alergiile. Din păcate, nu numai natura are un rol important în această privință, dar și unele detalii din propria locuință pot influența manifestările de iritare ale alergiilor.
7 surse de alergii din casa ta și cum să le rezolvi:
1. Aparatul de aer condiționat
Cu timpul, filtrul aerului condiționat din locuință se va umple cu praf, polen și microbi care pot produce reacții alergice imediat cum aparatul este pornit. Recomandarea specialiștilor este ca acest filtru să fie curățat de două ori pe an, mai ales înaintea perioadelor în care știi că vei folosi foarte des aerul condiționat în locuință. Astfel de trucuri utile pentru curatarea aerului conditionat te vor ajuta să elimini riscurile alergice la care altfel te-ai putea expune extrem de ușor.
2. Câinele sau pisica
Animalul de companie poate fi o reală sursă de alergii pentru tine sau unul dintre membrii familiei. Și asta pentru că alergenii animalelor din casă se regăsesc atât în blana pe care o lasă peste tot, de pe canapea, pe haine și pantofi, dar și în saliva animalelor, o problemă reală mai ales pentru cei care au câine în apartament. Este foarte important, dacă ai animal de companie, să folosești mult mai des aspiratorul, dotat eventual cu un filtru care elimină alergenii de pe suprafețele curățate.
3. Așternuturile patului
Aici nu numai blana animalelor este o problemă, ci și acarienii, organisme microscopice care se dezvoltă într-un ritm spectaculos mai ales în încăperile călduroase, pe covoare, saltele, perne, animale de pluș și orice alt material de acest fel. Astfel, atunci când spui că ai reacții alergice provocate de praf, în realitate vorbești despre acarieni, care provoacă dureri de gât, ochi roșii, strănuturi și uneori mâncărimi.
4. Produsele de curățenie
O casă mereu curată te poate scăpa de unele probleme cu alergiile, însă este important să știi ce produse de curățenie folosești. Și asta pentru că unele cauze ale alergiilor pot fi produsele de curățare folosite în locuință. Citește cu atenție ce scrie pe fiecare sticlă sau recipient folosit în curățenie și apelează la un specialist, dacă nu ești sigură că anumite substanțe sunt bune pentru problemele tale cu alergiile.
5. Mucegaiul și igrasia
O locuință care nu este izolată termic corect sau aerisită bine în fiecare zi poate deveni ușor ținta mucegaiului și a igrasiei, două probleme care pot provoca chiar și probleme respiratorii pentru cei alergici.
6. Plantele din casă
Alergiile la polen sunt foarte dificil de suportat în sezonul primăvară-vară, iar uneori aceste probleme se pot extinde chiar și în locuința ta, dacă obișnuiești să ții multe plante în casă. Iedera, narcisele și begoniile sunt plante care te vor feri de problemele alergiilor.
7. Poluarea din oraș
Dacă locuiești în centrul orașului sau într-o zonă care de obicei este foarte aglomerată, atunci și acesta ar putea fi un factor alergic pentru tine. Și asta din cauza faptului că zona este mult mai poluată decât alte cartiere în care traficul este mai redus, iar aerul este mai curat.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Alliance