Căutare Live

Acneea afecteaza tot mai multi adulti!

Acneea apare, de obicei, in adolescenta incepand cu varsta de 13 - 14 ani si dispare pe la 18 ani. Totusi, in ultimii ani, tot mai multi adulti se confrunta cu aceasta afectiune.

Specialistii spun ca nivelul crescut de testosteron din organism ar fi principala cauza a acneei. Acest hormon duce la producerea excesiva de sebum care blocheaza porii. Celulele moarte si bacteriile care se aduna in pori se pot infecta si, astfel, apar cosurile.

De asemenea, factorii externi, precum fumatul, alimentatia nesanatoasa, zaharul si poluarea, pot cauza acneea.

Totusi, acneea la adulti se poate manifesta in forme severe, iar majoritatea tratamentelor nu dau rezultatele scontate.

Daca ati trecut de adolescenta si totusi acneea nu va da pace, se recomanda un consult de specialitate si schimbarea stilului de viata.

De asemenea, igiena este esentiala. Demachierea si curatarea gentila a tenului este un prim pas spre vindecarea acneei.

Sursa: dailymail.co.uk

FOTO: hellomagazine.com

Hula Hoop si trambulina, alternativa distractiva la antrenamentele cardio... Patru tratamente pe care medicii le tin doar pentru ei...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri