Afla cand si cum sa iei pastilele

 
+5 click pentru
galerie

Foloseste ghidul de mai jos, care are la baza cartea dr. Michael Smolensky, "The Body Clock Guide to Better Health", pentru a maximiza efectele medicamentelor.

Inainte de a modifica schema de administrare a medicamentelor, discuta cu doctorul tau.

Ia dimineata

1. Decongestive
Unii compusi care ajuta la decongestie te pot tine treaz toata noaptea. Ia medicamente decongestive dimineata, pentru a profita de efectul lor asemanator adrenalinei.

2. Inhibitori de pompa de protoni
Trateaza-ti arsurile la stomac dimineata, pentru ca astfel efectul acestor medicamente dureaza cu 24 de ore mai multdecat daca inhibitorii respectivi sunt administrati seara.

3. Antidepresive
Depresia poate fi cauzata de niveluri scazute ale serotoninei. Unele antidepresive functioneaza prin mentinerea unui nivel constant. dar ia-le devreme, ele iti pot strica somnul.

Ia seara

1. Antihistaminice
Alergiile nazale se inrautatesc peste noapte, deci multe dintre antihistaminice au efect mai bun daca sunt luate inainte de culcare. In plus, ele provoaca somnolenta.

2. Aspirina
O doza mica de aspirina luata seara produce o scadere cu 5,2 puncte a tensiunii sistolice si cu 2,4 puncte a celei diastolice; persoanele care au luat aspirina dimineata nu au observat nicio diferenta.

3. Pastilele de tuse
In timpul somnului, nivelul hormonilor antiinflamatori scade, lasand simptomele racelii nesupravegheate. Ia o asemenea pastila pentru a stopa accesele de tuse.

Sursa: Men`s Healthfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI