Prin urmare, specialistul nostru recomanda consumul de peste gras, legume uscate, fructe rosii, banane, ficat de vitel sau de pui, avocado, spanac, ciocolata neagra, oua. Toate aceste alimente recomandate pentru o buna fuctionare a memoriei sunt bogate in minerale, uleiuri de tip omega 3, fosfor si complexul vitaminelor B.
Acizii grasi omega 3 stimuleaza memoria
Nici o masa fara peste! Exista studii care atesta relatia incontestabila intre consumul de peste si performantele cognitive. Iata inca un motiv intemeiat pentru a consuma cat mai mult peste, dincolo de proprietatile nutritive variate ale acestui produs. De ce peste gras? Pentru ca acesta contine acizi grasi omega 3, esentiali pentru stimularea memoriei. Prin urmare, consumati cat de des puteti ton, somon, macrou, hering, sardine.
Bananele sunt bogate in magneziu si vitamina B6, substante care imbunatatesc functiile mentale. In cazul suprasolicitarii intelectuale, consumul de banane, prin continutul ridicat de potasiu, ii ajuta, spre exemplu, pe elevi si pe studenti sa se concentreze si sa asimileze mai usor informatiile.
Capacitatea de concentrare si memorare este dependenta de o buna circulatie sangvina la nivelul creierului. Prin urmare, consumati ciocolata neagra! Flavonoizii din cacao antreneaza functiile mentale, iar magneziul si antioxidantii cresc nivelul de oxigen din creier.
Alimentele cu vitamina E revitalizeaza sistemul nervos. Alimentarea buna a creierului cu oxigen este stimulata de vitamina E, de potasiu si de sulf. Ce efect are vitamina E? Aceasta ajuta celulele cerebrale prin furnizarea oxigenului.
Iata alimentele pe care trebuie sa le consumam pentru a obtine efectele dorite: soia, germeni de grau, cereale integrale, oua, spanac si alte verdeturi, ulei de porumb, ulei de masline, ulei de floarea-soarelui. De asemenea, avocado este o sursa de vitamina E si antioxidanti.
Prin urmare, are un efect revitalizant asupra sistemului nervos. Ouale, pe langa vitamina E, contin si lecitina si asigura o buna functionare a celulelor nervoase.
Ficatul de vitel sau de pui contine fier (care transporta oxigenul catre creier), precum si mai multe vitamine din complexul B, care influenteaza pozitiv coeficentul de inteligenta.
O buna irigare a creierului asigura si fructele rosii (coacazele, capsunile, zmeura, afinele, murele), adevarate surse de vitamina C si de antioxidanti.
Pentru combaterea oboselii intelectuale se recomanda consumul de fructe de mare, care contin proteine si oligoelemente, zinc si iod.
Citeste jurnalul.ro
Zumba este o noua forma de fitness care te scapa de kg... Reguli pentru reusita unei diete de slabire...