Căutare Live

Afla cum sa previi aparitia racelilor!

Iarna este foarte greu sa te feresti de raceala. Desi raceala este o afectiune minora din punct de vedere medical, efectele ei sunt neplacute pentru toata lumea.

Portalul Real Simple a identificat patru elemente care te ajuta in prevenirea racelilor.

Somnul. In timpul somnului se regleaza nivelul de cortizon, hormon care stimuleaza celulele ce imbunatatesc sistemul imunitar. Sapte ore de somn pe noapte ajuta la evitarea racelilor. Un studiu recent a demonstrat ca persoanele care nu dorm suficient au un risc de trei ori mai mare de a se imbolnavi.

Exercitiile fizice. 30 pana la 90 de minute de miscare pe zi imbunatatesc sistemul imunitar. Doar efortul fizic moderat are acest efect benefic, suprasolicitarea crescand riscul de imbolnavire.

Dusul cald-rece. Fluctuatiile de temperatura activeaza sistemul imunitar. La finalul dusului, trebuie sa te speli cu apa cat mai fierbinte timp de 30 de secunde, iar apoi sa reduci temperatura cat mai mult pentru 10 secunde.

Stridiile. Acestea contin foarte mult zinc, despre care s-a demonstrat ca imbunatateste sistemul imunitar. O singura stridie contine 13 miligrame de zinc.

Foto: hepta.ro

Hula Hoop si trambulina, alternativa distractiva la antrenamentele cardio... Patru feluri de a te mentine in forma la birou...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri