Foliculita este, de fapt, o infectia a radacinii firului de par. Aici se pot dezvolta anumiti germeni, cauzand inflamatii.
Foliculita se intalneste la nivelul fetei, scalpului, in zona inghinala sau pe membre. La femei, aceasta afectiune este favorizata de epilare.
Foliculita se manifesta diferit. La unele persoane, poate aparea o simpla roseata, iar la altele se poate transforma in pustule cu puroi care dor si ustura.
Pentru a evita aparitia acesteia, se recomanda utilizarea unui sapun antibacterian, a sampoanelor cu seleniu sau exfolierea pielii inainte de epilare. De asemenea, se evita si hainele care pot cauza iritatii, precum ciorapii din nylon.
Uleiurile de cimbru, levantica sau bergamota pot fi utilizate ca tratament. Acestea au proprietati antibacteriene si pot preveni aparitia infectiilor. Se pun cateva picaturi intr-un vas cu apa calduta, se inmoaie un pansament steril si se aplica pe zona afectata prin taponari usoare.
Uleiul din arbore de ceai este, de asemenea, indicat pentru orice tip de infectii ale pielii.
In cazul in care foliculita apare doar dupa epilat, se recomanda ca dupa aceasta activitate sa se pulverizeze apa termala pe zona.
Daca foliculita nu trece dupa cateva zile, este indicat sa consulati un medic specialist. Este posibil ca o ciuperca sa cauzeze boala si, de aceea, sa fie necesar un tratament cu antibiotice.
FOTO: hepta.ro
Studiu: valorile sacre, gestionate in mod aparte de creierul uman... Pastilele din placenta umana le ajuta pe mame sa scape de depresie...