Antena Căutare

Ai un prieten care își face mereu un selfie? Trimite-l imediat la doctor! Ce boală ar putea avea

Cu siguranță ai observat în jurul tău persoane care nu pot desfășura nicio activitate până nu își fac un selfie și apoi îl pun pe Facebook sau Instagram ca să vadă reacțiile amicilor.

Cu siguranță ai observat în jurul tău persoane care nu pot desfășura nicio activitate până nu își fac un selfie și apoi îl pun pe Facebook sau Instagram ca să vadă reacțiile amicilor.

Dacă și tu ai trecut prin asta sau cunoști o persoană care are acest obicei, atunci află că este o reală problemă, de care trebuie urgent să scapi.

Selfita (selfitis) este o problemă psihică, iar persoanele care simt nevoia să publice mereu fotografii cu propria persoană în media de socializare ar putea avea nevoie de ajutor, au atenţionat psihologi din Marea Britanie şi India în urma unor noi cercetări, relatează vineri The Telegraph. Multe dintre aceste persoane ar face orice pentru a obține selfie-ul perfect, după reguli clare!

Boala de a face selfie-uri

Articolul continuă după reclamă

Termenul a fost introdus pentru prima în anul 2014 pentru a descrie pornirea obsesivă de a face ''selfie-uri'' şi a le publica pe reţelele de socializare, acest lucru sugerând că Asociaţia Americană de Psihiatrie ar lua în considerare clasificarea acestui comportament ca boală mintală. Ca urmare, o echipă de oameni de ştiinţă de la Nottingham Trent University din Marea Britanie şi Thiagarajar School of Management din India au decis să investigheze dacă la baza acestui fenomen se află o tulburare comportamentală.

Ai un prieten care își face mereu un selfie? Trimite-l imediat la doctor! Ce boală ar putea avea

În urma cercetărilor, aceştia au confirmat că selfita este un fenomen real şi de asemenea a fost concepută o scală intitulată ''Selfitis Behaviour Scale'' (scală comportamentală pentru selfită) pentru evaluarea gradului de severitate al acesteia.

Boala de a face selfie-uri și semnele sale

Selfita la nivel limită cuprinde acele persoane care îşi fac selfie-uri de cel puţin trei ori pe zi, însă nu le publică pe reţelele de socializare.

În faza acută a bolii, persoanele publică online selfie-urile.

În cea de-a treia etapă a selfitei, cea cronică, utilizatorii de reţele de socializare resimt o nevoie incontrolabilă de a-şi face fotografii şi de a publica de cel puţin şase ori pe zi.

Ai un prieten care își face mereu un selfie? Trimite-l imediat la doctor! Ce boală ar putea avea

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care suferă de selfită au nevoie de atenţie şi de multe ori manifestă o lipsă de încredere în sine. De asemenea, acestea speră ca prin publicarea imaginilor cu ei înşişi să îşi îmbunătăţească statul social şi să fie integrate într-un grup.

''În mod tipic, cei care au această condiţie suferă de o lipsă de încredere în sine, caută să se 'integreze' în rândul celor din jurul lor şi pot manifesta simptome similare cu alte comportamente de predispoziţie la adicţie'', a declarat dr. Janarthanan Balakrishnan cercetător asociat la Departamentul de Psihologie de la Nottingham Trent.

Sursa: Agerpres

Viagra, remediu împotriva CANCERULUI. Boala care ucide 50.000 de persoane, anual... O femeie a mâncat un cub de drojdie, a băut apă și a așteptat! Ce a pățit...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x