- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Deşi nu aţi crede, şi fructele pot fi periculoase! A simţit-o pe pielea lui un ieşean care a ajuns la spital după ce a mâncat câteva căpşune cumpărate din piaţă
Un bărbat din Iași, în vârstă de 47 de ani, a fost transportat de urgență la spital, unde a fost diagnosticat cu alergie, localizată la nivelul feței, după ce a mâncat căpșune.
Omul cumpărase fructele din piață și le-a spus medicilor că nu se știa alergic și că nu este prima dată când mănâncă aceste fructe, conform BZI.ro.
Medicii au declarat că sub tratament evoluția pacientului este favorabilă, precizând că acest tip de Edem afectează mucoasele bucale și ale căilor respiratorii superioare, precum și țesuturile subcutanate ale feței.
SIMPTOME ORALE ALERGIE LA CĂPŞUNE:
Cel mai adesea, alergicii la căpşune simt nereguli la nivel oral cum ar fi senzaţiile de mâncărime şi furnicături în interiorul său în jurul gurii. Uneori aceste furnicături şi mâncărimi sunt urmate de umflături care se pot extinde la nivelul limbii, buzelor sau gâtului. Umflarea gâtului în urma alergiei este considerat a fi un simptom grav care necesită îngrijiri medicale deoarece umflarea ar putea opri fluxul de aer care circulă spre plămâni.
SIMPTOME LA NIVELUL PIELII:
Alergia la căpşune poate avea simptome vizibile la nivelul pielii. Cel mai frecvent întâlnite astfel de simptome sunt: roşirea pielii, urticaria, mâncărimea pielii, eczeme sau o erupţie cutanată generalizată. Este posibil de asemenea să apară şi umflarea mâinilor, degetelor sau diferite zone ale feţei, ochilor sau nasului.
SIMPTOME GASTRO-INTESTINALE:
Vărsături, greaţă, diaree, dureri de burtă, crampe şi o stare generală de stomac deranjat. În general acestea dispar în câteva ore de la sine. Este recomandat ca atunci când aveţi aceste simptome să evitaţi alimentele “grele la stomac”, băuturile reci şi cele carbogazoase. Orezul şi ceaiul de mentă au dat întotdeauna rezultate excepţionale în aceste cazuri.