Specialistii din cadrul asociatiei au elaborat un cod de bune practici care le cere producatorilor sa informeze consumatorii suplimentar cu privire la efectele adverse ale acestor bauturi.
Vizate sunt, in primul rand, categoriile de risc: copiii, femeile insarcinate si cei care sunt sensibili la cafeina. Avertismentul trebuie pozitionat pe eticheta astfel incat sa iasa in evidenta.
De asemenea, este necesar ca aceste sfaturi sa fie mentionate pe websiteurile companiilor producatoare sau pe orice alt material de promovare.
Codul de bune practici elaborat de englezi cere ca bauturile energizante sa nu fie promovate in mediile frecventate de minori care nu au implinit varsta de 16 ani.
Asociatia Britanica pentru Bauturi Carbogazoase a elaborat codul de bune practici in conformitate cu Directiva Europeana 2002/67/EC. Aceasta definea produsele cu continut ridicat de cafeina ca fiind acele alimente care au in compozitie o cantitate mai mare de 150 mg/l de cafeina.
In acest sens, codul de bune practici le cere producatorilor sa aiba inscriptionata imediat sub denumirea bauturii mentiunea „continut ridicat de cafeina". Uniunea Producatorilor de Bauturi din Europa lucreaza la un cod similar care va fi aplicat in toate statele membre UE.
Citeste mai multe pe jurnalul.ro
Este sanatos uleiul alimentar?... Gimnastica verde...