Într-o perioadă a anului în care roșiile nu sunt disponibile la agricultorii din România, piețele autohtone sunt invadate cu produse importate din țările cu clima mai blândă. Există însă o mare problemă. Aceste legume pot deveni nocive pentru organism.
Potrivit studiilor realizate de specialiști, tomatele aflate acum pe rafturile supermarketurilor din țară sau pe tarabele din piețele de profil ne pot afecta sănătatea, dacă nu sunt atent selecționate de către românii, care continuă să le cumpere.
Unul dintre cele mai cunoscute semne, care indică acest pericol este reprexentat de firicelele de culoare alb-verzuie, ceea ce ne indică faptul că semințele roșiilor pot încolți și ne pot crea probleme de sănătate din cauza solaninei acumulate.
Dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Timişoara a subliniat pericolele la care ne expunem când mâncăm asemenea legume: “Fenomenele sunt în special digestive, manifestate prin greţuri, prin vărsături, prin colici abdominale şi scaune.”, a declarat specialistul pentru o televiziune.