De cele mai multe ori, diareea trece în câteva zile deoarece în marea majoritate a cazurilor nu are la bază o infecție, care să necesite un tratament medical. În același timp, pentru a evita îngreunarea procesului de vindecare, poate fi util să optezi pentru o serie de schimbări eficiente în dietă.
Băuturi care pot ameliora diareea
Diareea poate fi ameliorată dacă adaugi câteva băuturi simple în alimentație, care pot preveni deshidratarea și pierderea electroliților din corp. Asigurarea unui nivel optim de hidratare poate grăbi regenerarea și poate îmbunătăți mai multe funcții ale organismului.
Este important să eviți deshidratarea și agravarea simptomelor diareei deoarece pot duce la alte probleme de sănătate mai serioase. Dacă afecțiunea nu se ameliorează sau se înrăutățește, se recomandă să ceri consultul unui medic.
Suc de fructe fără pulpă
Pentru a te hidrata, poți combina suc de fructe fără pulpă cu o cantitate egală de apă pentru a consuma un aport optim de lichide și substanțe nutritive, conform GoodRx Health. Însă, este important să eviți consumul în exces deoarece acesta poate avea efectul contrar, mai exact poate îngreuna vindecarea.
Apă de cocos
Apa de cocos se poate regăsi printre aceste băuturi care pot ameliora diareea, deoarece poate contribui la refacerea nivelurilor de potasiu și sodiu. Aceștia sunt nutrienți esențiali pentru menținerea funcțiilor corpului și tind să fie eliminați în cantități mari din cauza diareei.
Ceai de ghimbir
Ceaiul de ghimbir poate avea numeroase beneficii asupra sănătății, inclusiv poate atenua disconfortul stomacal și diareea. Băutura poate fi folosită pentru a calma simptomele de la nivelul intestinului. De asemenea, poate avea un rol la reglarea motilității gastrointestinale generale, însă este indicat să iei în considerare potențialele efecte adverse.
Citește și: Ghimbir cu miere și lămâie, un adevărat elixir pentru sănătate
Chefir
Probioticele sunt surse de bacterii bune, care acționează în tractul intestinal pentru a crea un mediu sănătos și echilibrat la nivelul acestuia. Chefirul este o băutură fermentată care se obține din lapte, de obicei din laptele de vacă sau capră. Bacteriile bune care trăiesc în tractul intestinal ocupă un loc necesar pentru funcționarea normală a sistemului gastrointestinal.
Kombucha
Kombucha se obține prin adăugarea unor tulpini specifice de bacterii, drojdie și zahăr în ceaiul negru sau ceaiul verde pentru a le lăsa să fermenteze timp de minim o săptămână. Pe parcursul acestui proces, bacteriile și drojdia formează o peliculă asemănătoare unei ciuperci pe suprafața lichidului. Bacteriile prezente în compoziția rezultată pot acționa ca probiotice, potrivit Healthline.
Supă
Supa conține apă și electroliți, indiferent dacă este preparată din: carne de pui, carne vită sau legume. Dacă o incluzi ca parte a alimentației zilnice poate avea un rol important în prevenirea deshidratării cauzate de tulburările digestive. Supă se numără printre aceste băuturi care pot ameliora diareea.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.