Ce beneficii au afinele pentru sănătate

Afinele sunt cunoscute pentru acțiunea lor pozitivă asupra vederii și intestinelor, dar lista cu beneficii este lungă. Acestea sunt bogate în substanțe nutritive, îndeosebi în vitamina C și mult potasiu. 

Afinele sunt cunoscute pentru acțiunea lor pozitivă asupra vederii și intestinelor, dar lista cu beneficii este lungă. Acestea sunt bogate în substanțe nutritive, îndeosebi în vitamina C și mult potasiu.

Afinele stimulează circulația fluxului de sânge de la nivelul retinei, iar acest lucru duce la ameliorarea acuității vizuale, chiar și pe timpul nopții, de asemenea, acestea pot atenua anumite tipuri de miopie.

Sucul din acceste fructe este adesea recomandat pentru a combate tulburările digestive. Pentru adulți, sucul de afine poate ajuta în caz de putrefacții intestinale, deoarece conține mirtilină, un antibacterian puternic. De asemenea, la fel de eficiente sunt și tincturile, se administrează 30 de picături de 3 ori pe zi.

Afinele țin sub control diabetul. Ceaiul de frunze de afin oferă proprietăți diabetice și acționează indirect asupra sistemului endrocrin. bolnavii de diabet ar trebui să consume într-o zi ceai preparat din 35 g de frunze de afin la un litru de apă.

Pentru că sunt bogate în antioxidanți, afinele contribuie la protecția și fotificarea celulelor și astfel ajută la menținerea tinereții. Antocianidinele conținute întăresc capilarele și elasticitatea pielii, de asemenea protejează de accidente cerebrale și cardiace.

Afinele au arătat efecte pozitive și ăn bolile hepatice. În medicina chinezească, ficatul guvernează ochii, așa că acțiunea pozitivă a afinelor asupra ficatului aduce implicit și beneficii pentru ochi. Mai mult decât atât, polifenolii și acizii sitric și malic din afine conferă utilitate și în afecțiunile reumatologice.

De asemenea, afinele sunt benefice și în diete, acestea oferă corpului 45 de calorii, din care 0,95 g proteine, 0,3 g lipide, 10 g glucide și 3 g fibre.

Culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Care sunt datele oferite de raportul Institutului Pantone Fashion Color Trend
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022 au fost dezvăluite de prestigiosul raport al...
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021. Balanțele au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021 spune că nativii din zodia Balanțelor au nevoie de o...
Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri