Căutare Live

Busuiocul, miracol pentru sănătate și frumusețe. Tratamentul cosmetic ce înlocuiește cu succes orice cremă pentru ten gras

Busuiocul considerat "regele mirodeniilor" de mulți bucătari și autori de cărți gastronomice, la români și în toată lumea creștin-ortodoxă el este folosit la stropirea cu aghiazmă, pentru sfințirea locurilor și alungarea necuratului. Foarte puțini oameni cunosc, însă, calitățile terapeutice ale busuiocului.

Busuiocul considerat "regele mirodeniilor" de mulți bucătari și autori de cărți gastronomice, la români și în toată lumea creștin-ortodoxă el este folosit la stropirea cu aghiazmă, pentru sfințirea locurilor și alungarea necuratului. Foarte puțini oameni cunosc, însă, calitățile terapeutice ale busuiocului, notează Agerpres.

Busuiocul are în compoziția sa 90% apă, Vitamina B1 (Tiamina), Vitamina B2 (Riboflavina), Vitamina B3 (Niacină), Vitamina B5, Vitamina A (Retinol), Beta-caroten, Vitamina B6, Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K, magneziu, calciu, mangan, fier, fosfor, potasiu, sodiu, zinc și fibre alimentare, potrivit site-ului jardin-a-manger.com.

În scop medicinal, de la busuioc se folosesc frunzele și florile. Recoltarea lor începe spre sfârșitul lunii iunie și continuă până toamna târziu. Compoziția bogată în substanțe benefice, cu acțiuni antimicrobiene sau antiinflamatorii, face ca busuiocul să fie de un real ajutor în tratamentul multor afecțiuni.

Busuiocul întărește sistemul imunitar

Busuiocul întărește sistemul imunitar, reglează funcțiile glandelor endocrine și metabolismul celular, tonificând întregul organism. Studiile de specialitate au arătat ca uleiul volatil de busuioc, are proprietăți antiseptice, bactericide, antiinflamatorii și cicatrizante. Este recomandată infuzia din frunze și flori de busuioc.

În cosmetică se folosește infuzia sub formă de comprese sau pulverizări în cazul tenului gras și acneic

Frunzele de busuioc utilizate sub formă de suc, ceai sau decoct au rol tonic și revigorant pentru memorie, îmbunătățesc funcția digestivă și induc transpirația abundentă. Pulberea de busuioc are acțiune energizantă și antidepresivă, înlăturând efectele surmenajului și echilibrând starea psihică și emoțională. Ceaiul de busuioc are efect calmant, antidepresiv, diuretic și tonic digestiv. Studii recente arată că frunzele de busuioc pot oferi o protecție semnificativă împotriva stresului, prin mestecarea acestora de două ori pe zi. Este recomandat și sub formă de tinctură în caz de depresie, migrenă, îmbătrânire precoce, guturai, colită și ulcer.

Busuiocul proaspăt se poate păstra în frigider 1-2 zile înfășurat în hârtie umedă sau până la o săptămână în pungi pentru congelator umplute cu aer. Mai poate fi uscat în locuri ferite de lumina directă a soarelui și păstrat în recipiente de sticlă sau săculeți de pânză. Busuiocul poate fi păstrat și în ulei de măsline.

Dieta începutului de an, la care și vedetele au apelat. Lista alimentelor pe care le poți consuma fără probleme versus &... Specialiștii avertizează. Menta este foarte periculoasă pentru organism...
Parteneri
Compatibilitatea numerologică în funcție de cifra destinului. Ce fel de cuplu sunteți
Catine.ro
Ultimele știri
x