Cancerul de prostată, mai periculos decât cel la sân. Vești proaste pentru bărbați

Cancerul de prostată este al treilea cel mai periculos tip de cancer. Cercetătorii britanici îl consideră chiar mai periculos decât cel la sân. Concluziile la care au ajuns medicii sunt îngrijorătoare.

Cancerul de prostată este al treilea cel mai periculos tip de cancer. Cercetătorii britanici îl consideră chiar mai periculos decât cel la sân. Concluziile la care au ajuns medicii sunt îngrijorătoare.

În Marea Britanie, cancerul la plămâni este principală cauză de deces. Anul trecut, mii de oamenii au murit anul trecut din cauza acestei afecțiuni.

Michael Chapman, director de informare și implicare la Cancer Research UK, a fost de acord. „Numărul de bărbați care primesc și mor de cancer de prostată este în creștere, în special datorită creșterii populației și pentru că trăim mai mult", a spus el. Rata mortalității atât pentru sân cât și pentru prostată este în scădere, deși este mai rapid cel pentru sân decât cancerul de prostată.

Specialiștii ridică un apel de trezire pentru bărbați și pentru serviciul de sănătate. Femeile dispun de screening pentru cancerul de sân și acesta este un motiv pentru care ratele de mortalitate pentru cancerul de prostată sunt acum mai mari decât cele pentru cancerul de sân. „Avem nevoie de un diagnostic anterior și de un regim de testare mai bine informat", avertizează specialiștii.

Foto: The Guardian

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri