Căutare Live

Cancerul de prostată, mai periculos decât cel la sân. Vești proaste pentru bărbați

Cancerul de prostată este al treilea cel mai periculos tip de cancer. Cercetătorii britanici îl consideră chiar mai periculos decât cel la sân. Concluziile la care au ajuns medicii sunt îngrijorătoare.

Cancerul de prostată este al treilea cel mai periculos tip de cancer. Cercetătorii britanici îl consideră chiar mai periculos decât cel la sân. Concluziile la care au ajuns medicii sunt îngrijorătoare.

În Marea Britanie, cancerul la plămâni este principală cauză de deces. Anul trecut, mii de oamenii au murit anul trecut din cauza acestei afecțiuni.

Michael Chapman, director de informare și implicare la Cancer Research UK, a fost de acord. „Numărul de bărbați care primesc și mor de cancer de prostată este în creștere, în special datorită creșterii populației și pentru că trăim mai mult", a spus el. Rata mortalității atât pentru sân cât și pentru prostată este în scădere, deși este mai rapid cel pentru sân decât cancerul de prostată.

Specialiștii ridică un apel de trezire pentru bărbați și pentru serviciul de sănătate. Femeile dispun de screening pentru cancerul de sân și acesta este un motiv pentru care ratele de mortalitate pentru cancerul de prostată sunt acum mai mari decât cele pentru cancerul de sân. „Avem nevoie de un diagnostic anterior și de un regim de testare mai bine informat", avertizează specialiștii.

Foto: The Guardian

Tabelul care îţi spune exact câte kilograme trebuie să ai în funcţie de înălţime. Vezi dacă ai sau nu greutatea ideală!... Descoperirea care va schimba lumea. Un VACCIN împotriva cancerului a "scăpat" şoarecii de tumori. Cât costă tr...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri