Antena Căutare

Când și de ce trebuie extrași molarii de minte. Este laserul o soluție?

Extracția molarului de minte este o procedură dentară pe care mare parte dintre noi o experimentăm la un moment dat.

Extracția molarului de minte este o procedură dentară pe care mare parte dintre noi o experimentăm la un moment dat. Molarul de minte este cunoscut adesea sub denumirea de măsea de minte și poate da bătăi de cap pacienților care se confruntă cu dureri provocate de apariția acesteia.


De regulă, măseaua de minte crește la persoanele cu vârste între 17-25 de ani, însă sunt și oameni care nu dezvoltă acest molar pe parcursul întregii vieți.

Atunci când molarul de minte nu are suficient spațiu în cavitatea orală pentru a se dezvolta, provoacă dureri și chiar infecții. Acestea sunt și principalele motive pentru care trebuie să aibă loc extracția sa.

Când se impune extracția molarilor de minte?

Molarii de minte sunt, de fapt, ultimii dinți care erup. În cazul în care sunt sănătoși și funcționali, ei pot fi păstrați. Chiar și așa, există situații în care extracția acestora se impune din cauza de natură ortodontică (ex: aliniere incorectă, poziție nefirească, spațiu insuficient pentru erupție etc.). În astfel de situații, medicul dentist va recomanda cel mai probabil scoaterea acestora.

O altă cauză care ar putea conduce la extracția măselelor de minte este legată de apariția infecțiilor pe care acestea le stimulează. Pericoronaritele, așa cum sunt cunoscute în termeni de specialitate sunt mai concret infecții recurente, care se tratează greu sau incomplet.

De asemenea, extracția molarilor de minte este soluția optimă și dacă există implicații profilactice. Mai precis, din cauza locului nefavorabil în care sunt pozitionați în cavitatea orală, aceștia sunt predispuși la apariția cariilor, îngreunând păstrarea unei danturii sănătoase. Asta nu este tot, întrucât adesea molarii de minte determină deteriorarea dinților adiacenți și chiar a maxilarului.

Cum se realizează extracția măselelor de minte?

Extracția măselelor de minte nu este o intervenție dureroasă având în vedere că pacientul este anesteziat pe toată durata acesteia. În cazuri excepționale, cum se întâmplă și la pacienții cu afecțiuni psihice se poate interveni și prin anestezierea generală.

În mod normal, durata intervenției fluctuează în funcție de poziția în os a molarilor, dar și de anatomia acestora. Laserul poate fi util pentru usurarea intervenției, pentru terapia durerii postoperatorii , pentru a evita umflarea (edemul) și pentru a stimula vindecarea mult mai rapida după extractie.

După ce are loc extracția molarului, urmează chiuretarea țesuturilor afectate. În acest proces se insera și firele de sutură, care se scot după aproximativ 7-10 zile.

În urma extracției molarilor de minte este contraindicat periajul dinților pentru 24 ore. Mai apoi, se pot relua activitățile normale de îngrijire dentară.

Life Dental Spa, clinica stomatologică a intervențiilor fără durere

Extracția molarilor de minte este o procedură destul de complexă, care nu poate fi realizată în orice cabinet stomatologic. De multe ori, este necesară prezența unui specialist in chirurgie dentara și a unei aparaturi specializate. De toate acestea poți beneficia într-un cabinet stomatologic de top, cum este Life Dental Spa.

Discount-uri speciale la pachetele Life Dental Spa

Vrei și mai multe motive să mergi la clinica Life Dental Spa? Pe lângă profesionalismul echipei din clinică, vei fi întâmpinat de o atmosferă prietenoasă și de discount-uri speciale la pachete de îngrijire dentară. Descoperă ofertele speciale de preț detartraj, tratament carii laser și bucură-te de o primă consultație gratuită, efectuată cu ajutorul camerei intraorale. În plus, indiferent de problema stomatologică identificată, Life Dental Spa îți oferă planul de tratament complet gratuit!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x