Antena Căutare

Cât de periculos este să folosim bețișoare de urechi. Ce spun specialiștii despre acest obicei de igienă

Curățarea urechilor este unul dintre obiceiurile de igienă la care apelăm des, fie că folosim un prosop sau bețișoare de urechi.

betisoare de urechi dintr-o cutie maro pe o suprafata albastra Galerie
Cât de periculos este să folosim bețișoare de urechi. Ce spun specialiștii despre acest obicei de igienă | profimedia

Specialiștii nu recomandă folosirea bețișoarelor de urechi pentru curățarea urechilor. Datele numeroaselor studii aduc dovezi solide împotriva folosirii lor. Foarte mulți adulți și copii au ajuns la spital din cauza acestor obiecte de igienă ce par inofensive.

Între 1990 și 2010, peste 260.000 persoane au avut nevoie de intervenții medicale din cauza folosirii bețișoarelor de urechi și 25% dintre acestea au suferit de afecțiuni ale timpanului.

Contrar așteptărilor noastre, unii medici susțin că nici măcar nu este necesar să ne curățăm interiorul urechilor pentru că acestea se curăță singure. Dacă suntem tentați să folosim bețe de urechi, putem împinge fără să vrem ceara și mai mult în ureche, spre timpan, în loc să o înlăturăm. Acest lucru poate conduce la infecții și afecțiuni severe, precum pierderea temporară a auzului, potrivit glamour.ro.

barbat care foloseste un betisor de urechi

Cât de periculos este să folosim bețișoare de urechi. Ce spun specialiștii despre acest obicei de igienă

profimedia

Este recomandat de către specialiști să curățăm pavilionul urechii și să îndepărtăm ceara vizibilă doar cu ajutorul unui prosop umed sau a unei dischete demachiante, fără a introduce absolut nimic în ureche.

Unii medici specialiști susțin că bețișoarele de urechi sunt nocive

Ceara ce se formează in interiorul urechii are rolul de a opri bacteriile din a intra în aparatul auditive și previne dezvoltarea otitelor. Odată cu scurgerea cerumenului din ureche se elimină particulele străine, dar și resturile de piele moartă ce apare în urma procesului de regenerare.

Medicii specialiști spun că bețișoarele de urechi sunt atât de nocive încât nu provoacă doar leziuni interne ale canalului auditive atunci când îi curățăm, dar poate cauza și apariția micozelor. Dacă ai tendința să folosești des bețișoare de urechi, trebuie să știi că acestea nu sunt sterile. Folosirea acestora cu regularitate poate duce la iritarea urechii, creând mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor, conform sfatulmedicului.ro.

Cum facem diferența între răceală, gripă sau coronavirus? Ce spun specialiștii... De ce au început toți să pună semințe de chia în apă. Ce sunt și ce beneficii au pentru sănătate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x