Antena Căutare

Toamna și bogăția ei! Iată alimentele pe care trebuie să le consumi la început de sezon, datorită numeroaselor beneficii aduse

Fiecare anotimp are fructele și legumele sale caracteristice pe care trebuie să ne asigurăm că le consumam. Deoarece toamna ne intră în case, să o primim cum se cuvine, cu toate alimentele sale bogate în nutrienți și vitaminte.

Fiecare anotimp are fructele și legumele sale caracteristice pe care trebuie să ne asigurăm că le consumam. Deoarece toamna ne intră în case, să o primim cum se cuvine, cu toate alimentele sale bogate în nutrienți și vitaminte.

Medicul nutriționist Florin Ioan Bălănică a făcut o listă a celor mai indicate alimente pe timp de toamnă, care asigură minuni pentru organismul nostru.

Perele

Perele asigură 15 % din aportul zilnic de fibre, dar au şi proprietăţi hipocolesterolemiante. Au un conţinut bogat în minerale, precum calciu, fosfor, potasiu, dar şi în vitamine din grupul B. Ele reprezintă o sursă de vitamine, A, B1, B2, E, precum şi caroten şi acid folic, cu rol remineralizant. Sunt ideale în cazul pacienţilor astenici, anemici.

Articolul continuă după reclamă

Prunele

Prunele au în compoziţie glucide (fructoză şi levuloză), hidraţi de carbon, acizi organici, vitaminele A şi B, minerale precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier. Sunt cunoscute pentru proprietăţile lor de stimulare a tonusului nervos şi de combatere a stărilor de oboseală.

Gutuile

Se ştie încă din antichitate că gutuile au proprietăţi terapeutice, fiind folosite în tratarea bolilor digestive, a hemoragiilor dar şi în tratarea afecţiunilor otice. Gutuile au în compoziție 70% apă, zaharuri, săruri de calciu, minerale precum magneziu, fier, fosfor, potasiu, vitamine, B1,B2,B6, C, beta-caroten, acid citric.

Dovleacul

Dovleacul este un aliment des folosit în gastronomie în sezonul de toamnă, dar nu numai, iar asta datorită gustului dulce şi proprietăţilor sale sanogene. Dovleacul nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră, deoarece este bogat în antioxidanţi, vitamine, dar totodată şi în minerale, precum sodiu, potasiu, calciu, magneziu și este o sursă de flavonoizi şi beta- caroten.

Coponida

Coponida are în compoziţie compuşi care pot participa la prevenţia cancerului, vitamina C şi fitonutrienţi, care pot scădea nivelul colesterolului.

Sfecla roşie

Sfecla roşie reprezintă o sursă importantă de vitamine din complexul C, B, acid folic, minerale precum magneziu, cupru, fier, potasiu, dar şi fibre. Este o legumă versatilă, poate fi consumată atât în stare crudă, conservată sau fiartă, singură sau în combinaţie cu alte legume. Poate fi un ingredient cheie pentru ciorbe, salate, burgeri vegetali sau sucuri.

Gogoşarul

Preparat de gospodine, copt sau pus la murat, gogosarul îşi păstrează multe dintre beneficiile sanogenene. Recomand consumul de ardei gras verde sau gogoşar, deaorece sunt o sursă importantă de vitamin din complexul A, B, vitamina C, minerale, precum fierul, cuprul, zincul, potasiul, manganul,

Sursa: CSID.ro

Timp de 4 ani a fost vegetariană. Ce s-a întâmplat când a reintrodus CARNEA în dieta ei. Efectele au fost ULUITOARE!... Nașterea naturală versus nașterea prin cezariană. Care sunt avantajele și riscurile...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x