Pâinea este bogată în carbohidraţi şi, te asigur că din momentul în care o vei scoate din alimentaţie, vei resimţi efectele acestei schimbări asupra corpului.
Potrivit secretele.com, pâinea este o bombă alimentară care ia forme din cele mai diferite, dintre care unele dăunează în mod direct sănătăţii şi aspectului corpului. Totuşi, nu toate sortimentele de pâine sunt nocive; unele sunt chiar benefice.
Modificările care se petrec în corp odată ce încetezi să mai mănânci pâine albă:
Vei scapa de senzaţia permanentă de foame
Carbohidraţii procesati care se regăsesc în pâinea albă provoacă o creştere bruscă a glicemiei, urmată apoi de o scădere la fel de bruscă. Aceste modificări haotice trimit semnale mixte şi ambigue către creier, care reacţionează prin intensificarea senzaţiei de foame şi prin exacerbarea poftelor pentru anumite alimente. Creşterea apetitului alimentar este principalul motiv pentru care începem să ne îngrăşăm.
Dar asta nu înseamnă că ar trebui să eviţi toate sortimentele de pâine, ci doar să înlocuieşti calorii goale provenite din pâinea albă cu cele provenite din pâinea din grâu integral, care echilibrează în mod eficient nivelurile glicemice.
Vei creşte nivelul de energie şi vei îmbunătăţi digestia
Spre deosebire de pâinea integrală, pâinea albă nu conţine fibre alimentare, care sunt esenţiale pentru o digestie bună şi un tranzit intestinal echilibrat. Prin urmare, aceste alimente cauzează constipaţie şi alte probleme de ordin digestiv.
Odată ce scoţi din alimentaţie pâinea albă, şi vei începe să consumi o pâine integrală, digestia ta se va îmbunătăţi iar peristaltismul va reveni la o funcţionare normală.
Carbohidraţii de calitate sunt o importantă sursă de hrană pentru creier şi sistemul nervos. Aceştia sprijină bună-funcţionare a creierului, fără interferenţe. Dacă, în schimb, carbohidraţii provin din surse nesănătoase, cum ar fi pâinea albă organismul reacţionează negativ, astfel încât ajungi să te simţi mereu lipsit de energie.
Renunţi la pâine. Slăbeşti?
Nu este vorba despre o pierdere rapidă în greutate, ci despre eliminarea excesului de lichide acumulate în organism.
Corpul stochează carbohidraţii sub formă de glicogen, un acid lactic care reţine apă. Fiecare gram de carbohidraţi introdus în organism, formează legături chimice cu apă, putând reţine până la de trei-patru ori mai multă apă decât greutatea să.
Sursa: secretele.com
Metoda japoneză de vindecare ce funcționează ca un calmant. Cum să te masezi pe mână ca să-ți treacă orice durere... Nu e de glumă! Dacă observi asta pe unghia ta, trebuie să mergi de URGENŢĂ la medic!...