Antena Căutare

Ceai verde pentru o silueta de vis

Originar din Asia ceaiul verde se obtine din frunzele de Camelia sinensis. Procesul natural de fermentatie este oprit printr-o tehnica speciala: dupa cules frunzele sunt trecute prin aburi, uscate, rulate, deci fermentarea este oprita. De aici denumirea ceaiului verde: ceai nefermentat sau ceai virgin.

Ceaiul verde a fost cultivat si valorificat in China din anul 350 i.Hr. si ulterior in 700 d.Hr. in Japonia. In Europa -Venetia- a ajuns abia dupa 1500.

Multa vreme ceaiul verde a fost considerat un medicament.
Componentele prezente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grasimilor si factor de protectie anticancer.

Consecinta uscarii frunzelor culese, este faptul ca ceaiul verde are un continut ridicat de vitamine. Acest tip de ceai contine in abundenta vitaminele A, B, E, C, precum si minerale ca fier, calciu, fosfor si potasiu.

Polifenolii si catehinele - combat radicalii liberi produsi de poluare, fum de tigara, gaze de esapament, ultraviolete.
Alcaloizii - exercita un efect de stimulare nervoasa.

Articolul continuă după reclamă

Teina - stimuleaza arderea grasimilor, are proprietati diuretice.
Flavonoidele - protejeaza impotriva stresului.
Substantele aromatice - dau o savoare deosebita ceaiului.

Efectele benefice ale consumului de ceai verde:

- stimuleaza activitatea rinichilor, prevenind astfel retentia de apa

- stimuleaza ficatul si activitatea sistemului digestiv in general si regleaza tranzitul intestinal

- reduce formarea colesterolului

- ajuta la reglarea greutatii - singur sau in asociere cu alte extracte vegetale

- poate preveni cancerul cutanat produs de razele ultraviolete

- intarzie imbatranirea tenului

- reduce formarea tartrului dentar si stopeaza aparitia cariei dentare, datorita fluorurilor si taninurilor continute

- combate oboseala intelectuala sau fizica

Ceaiul verde si silueta

Ceaiul verde ajuta la pierderea kilogramelor nedorite. Consumand zilnic de ceai verde potoleste senzatia de foame si ajuta la pierdera a circa 80 de calorii.

Datorita continutului de cofeina, metabolismul este astfel accelerat, facand posibila scaderea in greutate. In cantitati moderate ceaiul verde aduce beneficii, in cantitati mari poate fi nociv.

Contine un antioxidant de 100 de ori mai puternic decat vitamina C si de 20 de ori mai puternic decat vitamina E.

O alta calitate benefica a ceaiului verde este ca acesta consituie unul din cei mai buni nutrienti, eficient in combaterea diferitelor forme ale cancerului de stomac si colon.

Polifenolii de catechina, in special EGCG, care este un puternic antioxidant, previne cresterea celulelor cancerigene, dar le si omoara fara a rani tesutul sanatos.

Ajuta la scaderea nivelului de colesterol si prevenirea formarii cheagurilor de sange.

Combate efectele imbatranirii: deoarece are aceste magice proprietati de combatere a imbatranirii, ceaiul verde este unul dintre ingredientele principale ce intra in compozitia celor mai noi creme de fata impotriva ridurilor si lotiuni pentru corp.

Are efect diuretic si detoxifiant: alt efect bienefic este cel diuretic si dezintoxicant,de aceea este utilizat in curele de slabire. Cand este baut cu regularitate, mentine nivelul scazut al trigliceridelor si al colesterolului.

Scade riscul aparitiei cariilor: o substanta continuta de ceaiul verde este fluorina; aceasta ajuta la mentinerea sanatatii dintilor. Band zilnic o ceasca de ceai verde, riscul aparitiei cariilor este injumatatit.

Regleaza digestia: are efecte laxative, de aceea medicii il recomanda in constipatia cronica.

Are efect energizant: desi are un continut mult mai scazut de teina decat ceaiul negru, ceaiul verde are efect energizant. Este utilizat in tratarea oboselii cronice.

Este mai eficient decat cafeaua si are ca efect cresterea capacitatii de concentrare.

Infuzie de ceai verde:

1 litru de apa, 1 lingurita de ceai verde, frunze. Se lasa apa la fiert pana cand incepe sa clocoteasca; apoi se ia de pe foc si se adauga ceaiul.

Se lasa la infuzat timp de 10 minute. Nu este bine sa lasam infuzia pentru mai mult de 10 minute, deoarece concentratia prea mare de teina poate avea efecte toxice. Pentru a indeparta gustul puternic, se poate adfauga 2 lingurite de miere si o felie de lamaie la fiecare cana.

Pentru a invinge lupta cu radicalii liberi si pentru a-ti mentine tonusul si sanatatea este bine sa bei cel putin o cana de ceai verde pe zi.

Efectul sau diuretic si detoxifiant te va ajuta sa dai mai repede jos kilogramele in plus. Este bine ca ceaiul sa fie consumat in timpul diminetii si pranzului, deoarece in caz contrar poate provoca insomnie.

Cantitatea zilnica recomandata:

Se recomanda consumul a 2-3 cani de ceai verde inainte de ora 17. Dupa aceasta ora poate provoca insomnii sau poate afecta calitatea somnului.

Dupa o cura de o luna de 2-3 cani de ceai pe zi, se face o pauza de 3 zile si apoi se reincepe cura marind consumul pana la 5-6 cani. Se recomanda marirea consumului cu 1 cana pe saptamana, pentru a vedea care este toleranta organismului la teina.

urmareste si Euforia tv

foto: www.mydreamwedding.ca

Dieta vegana - un alt stil de viata... Pietrele la rinichi - tratament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x