Descoperirea oferă informații extrem de valoroase despre tehnicile de prelucrare a leacurilor minune din medicina tradiţională chineză.
Un artefact preparat din medicina tradiţională chineză care datează din din perioada Dinastiei Han de Vest (206 î.Hr. - 25 d.Hr.) a fost găsit de o echipă de ceretători.
În urma unei analize amănunțite, mostra este rădăcină de rehmannia, acoperită cu zaharoză şi amidon. Rehmannia este una dintre cele 50 de plante fundamentale din medicina tradiționala chineza. Extractul din radacina de rehmannia contine glicozide, vitamine (vitamina A, vitamina B, vitamina C), aminoacizi și este utilizat pentru efectul antiinflamator, antifungic, astringent, diuretic, revitalizant, hipocolesterolemiant, reglator al tensiunii arteriale și antianemic. Totodată, regleaza metabolismul hormonilor, scăderea zahărului din sânge, anti-îmbătrânire şi sedare, diureza
Această plantă te ajută la menţinerea stabilităţii corpului, are efecte anti-tumorale evidente, şi poate induce înmulțirea celulelor sistemului imunitar în organism şi sporirea capacității sale de a distruge celulele tumorale.
Mostra a fost descoperită în urma unor excavaţii făcute în 2015 în mormântul Marchizului de Haihun din provincia Jiangxi (în estul Chinei), artefactul a fost analizat de către o echipă condusă de Huang Luqi, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din China. Acesta a anunţat recent că artefactul este o rădăcină procesată de rehmannia, o plantă comună în medicina tradiţională chineză, potrivit agenţiei de stat Xinhua.
Măceșele, sursa naturală de vitamina C și nu numai. Proprietăți, beneficii și rețete din măceșe.... A băut o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol, dimineața. Rezultatele au fost uimitoare!...