Procesul este catalizat de consumul de grasimi: un tip de ARN (acid ribonucleic) despre care se credea ca are rolul doar de a modifica alte molecule de ARN. Blocarea acestui tip de acid ribonucleic, un dusman neasteptat pentru organism, poate oferi noi metode de a combate toxicitatea provocata de grasime, ce poate duce la afectiuni grave ale inimii si rinichilor.
De cele mai multe ori, cand mancam prea mult, excesul de calorii care nu sunt transformate in energie sunt depozitate de organism pentru mai tarziu, sub forma tesutului gras, in celulele adipoase. Aceste celule nu pot insa intotdeauna sa asimileze marile cantitati de grasimi din alimentatia moderna, de tip junk food, spre exemplu, iar astfel grasimea in exces ramane sa circule in sange, generand depuneri pe peretii arterelor.
Atunci cand alte celule din organism preiau o parte din aceasta grasime care circula prin sange, mecanismul lor vital intern este afectat si mor. La scara larga, aceasta moarte celulara poate duce la insuficienta cardiaca sau renala.
Citeste si Jurnalul
FOTO: Hepta