Exista multe sortimente de cirese - rosii sau albe cu carne tare si dulce, cirese salbatice, cirese cu coada scurta, cirese amare -, dar cele mai cunoscute sunt ciresele Germersdorf.
Este bine sa le cumparam cu tot cu codite si fara leziuni, caci atunci rezista mai mult. Se pot pastra cel mai mult o saptamana, neaparat in loc rece.
Ciresele pot fi preparate in nenumarate feluri: prajituri, tarte, sufleuri, compot, dulceata, gem, inghetata, sirop, lichior, salata de fructe, supa de cirese etc. In unele locuri se prepara din cirese vin si tuica!
Jeleu aromat de cirese
Ingrediente: ½ l sirop de cirese, 250 g de cirese fara samburi, un plic de gelatina, 150 g zahar.
Preparare: Se asaza ciresele fara samburi intr-un borcan de 800 g. Apoi se amesteca siropul cu gelatina si zaharul, pana se topeste gelatina. Se pune vasul la foc si se amesteca incontinuu pana se dizolva complet gelatina, dar fara ca siropul sa dea in clocot, pentru ca fierberea distruge gelatina. Se lasa siropul sa se raceasca, apoi se toarna peste ciresele din borcan si se amesteca bine. Va iesi un jeleu delicios si aromat.
Citeste Revista Felicia
Jennifer Aniston a mancat 10 ani acelasi tip de salata... Activitatile in aer liber ne mentin sanatosi...