Antena Căutare

După ce vei citi asta, vei fi suficient de motivat să consumi cât mai des ouă

Ouăle conțin cea mai bună și ieftină sursă de proteine. Pe lângă acestea, mai conțin și o serie de vitamine, antioxidanți și minerale esențiale sănătății. Specialiștii ne recomandă, că ideal ar fi să le consumăm pe cele organice, deoarece acestea sunt lipsite de hormoni și de antibiotice.

Întăresc sistemul imunitar

Un ou pe zi îți va conferi senzația de sațietate și poate ține doctorul la distanță. Întărește sistemul imunitar, luptă împotriva infecțiilor și a virusurilor. De asemenea, ajută la asimilarea calciului, seleniului și întăresc oasele și inima, fiind o sursă bogată de nutrimente.

Mențin sănătatea inimii

Ouăle ajută la menținerea sănătății inimii și la reducerea riscului de boli vasculare

Conferă energie

Sunt alimente în urma cărora organismul eliberează energie mai lent și pe o durată mai lungă de timp. De aceea, sunt o sursă bogată de energie. Un ou conține 15% din aportul zilnic recomandat de vitamina B2 sau de riboflavină cum se mai numește, care ajută la furnizarea de energie pentru întreaga zi.

O piele mai sănătoasă și un păr mai strălucitor

Ouăle conțin pe lângă vitaminele B2, B5, B12 și proteine necesare părului, unghiilor și ficatului. De asemenea, biotina, care este o vitamină din complexul B, menține scalpul sănătos și ajută la creșterea părului.

Protejează creierul

Consumul de ouă la micul dejun te va ajuta să fii mult mai concentrat și îți va spori atenția pe parcursul întregii zile, asta datorită unei substanțe care se găsește în ou și care are efecte benefice asupra memoriei. De asemenea, oul este bogat în aminoacizi, ceea ce ajută sănătatea psihică, iar lipsa acestor aminoacizi este asociată cu depresia, stresul anxietatea.

Ajută la menținerea vederii

Conține antioxidanți, care ajută la menținerea unei vederi sănătoase.

Bun pentru dinți și oase sănătoase

Vitamina D și calciul din ou sunt extrem de benefice pentru sănătatea oaselor și a dinților. Mai conțin sulf, de asemenea, necesar pentru oase sănătoase.

Sunt foarte hrănitoare și ajută în curele de slăbire

Ouăle dau o puternică senzație de sațietate, iar asta durează câteva ore bune, timp în care nu vei simții senzație de foame, evitând astfel să te hrănești prea des.


sursa: almanahonline.ro

Investigatii de ultima generatie pentru diagnosticarea bolilor cardiovasculare... ANALIZĂ: Piaţa analizelor medicale din România a explodat în ultimii 10 ani şi va depăşi în acest an 500 milioane euro...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x