Întăresc sistemul imunitar
Un ou pe zi îți va conferi senzația de sațietate și poate ține doctorul la distanță. Întărește sistemul imunitar, luptă împotriva infecțiilor și a virusurilor. De asemenea, ajută la asimilarea calciului, seleniului și întăresc oasele și inima, fiind o sursă bogată de nutrimente.
Mențin sănătatea inimii
Ouăle ajută la menținerea sănătății inimii și la reducerea riscului de boli vasculare
Conferă energie
Sunt alimente în urma cărora organismul eliberează energie mai lent și pe o durată mai lungă de timp. De aceea, sunt o sursă bogată de energie. Un ou conține 15% din aportul zilnic recomandat de vitamina B2 sau de riboflavină cum se mai numește, care ajută la furnizarea de energie pentru întreaga zi.
O piele mai sănătoasă și un păr mai strălucitor
Ouăle conțin pe lângă vitaminele B2, B5, B12 și proteine necesare părului, unghiilor și ficatului. De asemenea, biotina, care este o vitamină din complexul B, menține scalpul sănătos și ajută la creșterea părului.
Protejează creierul
Consumul de ouă la micul dejun te va ajuta să fii mult mai concentrat și îți va spori atenția pe parcursul întregii zile, asta datorită unei substanțe care se găsește în ou și care are efecte benefice asupra memoriei. De asemenea, oul este bogat în aminoacizi, ceea ce ajută sănătatea psihică, iar lipsa acestor aminoacizi este asociată cu depresia, stresul anxietatea.
Ajută la menținerea vederii
Conține antioxidanți, care ajută la menținerea unei vederi sănătoase.
Bun pentru dinți și oase sănătoase
Vitamina D și calciul din ou sunt extrem de benefice pentru sănătatea oaselor și a dinților. Mai conțin sulf, de asemenea, necesar pentru oase sănătoase.
Sunt foarte hrănitoare și ajută în curele de slăbire
Ouăle dau o puternică senzație de sațietate, iar asta durează câteva ore bune, timp în care nu vei simții senzație de foame, evitând astfel să te hrănești prea des.
sursa: almanahonline.ro