- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Conform cercetătorilor, multe persoane sunt adeseori inconştiente de obiceiurile nesănătoase care le distrug bunăstarea, precum şi de îmbătrânirea prematură a organismului. Cea mai frecvenţa problema, cu care se confruntă organismul, apare din cauza radicalilor liberi, care distrug celulele şi pot cauza îmbolnăvirea anumitor organe, scrie secretele.com.
Pentru a verifică starea ta, poţi efectua aceste teste simple. Iată despre ce este vorba!
De exemplu, pentru riscul de diabet, tensiunea mărită şi bolile de inima, trebuie să împărţi numărul de centimetri pe care îi ai în talie cu cei de pe şolduri. Dacă rezultatul este 0, 8 sau mai puţin, riscul este scăzut. De la 0, 81 la 0, 85 riscul este moderat, iar dacă rezultatul depăşeşte 0, 85 atunci riscul este mare.
Mini testul condiţiei fizice
Pentru a-ţi verifică condiţia fizică, trebuie să faci 25 de sărituri zilnic, unele după altele, şi să urmăreşti dacă oboseşti repede, dacă eşti mai energic sau stagnezi. Scopul este să faci exerciţiul având pulsul ridicat şi respiraţia accelerată. Simţi că ai suficientă energie chiar şi după 14 ore de nesomn? Dacă te trezeşti la 7am şi eşti în formă, se presupune că trebuie să te simţi activ chiar şi la 9pm.
Testează-ţi puterea şi rezistenţă
Încearcă să ţii câte un recipient de apă, de 3-4l, în fiecare mâna. Dacă poţi face asta fără efort, înseamnă că umerii, spatele, pectoralii, genunchii şi picioarele sunt puternice. Încearcă să vezi dacă poţi sări de 10 ori fără că inima să bată rapid. Dacă reuşeşti să faci asta, sistemul tău cardiovascular este în regulă, la fel că şi pulsul. Poţi încerca să vezi dacă poţi dansa pe ritm alert mai mult de 10 minute, fără să ai probleme cu respiraţia. În cazul în care foloseşti suplimente pentru obezitate, o dietă bogată în nutrienţi sau pentru mai multă energie, cea mai bună soluţie naturală este spirulină.
Glanda tiroidă
După ce îţi perii părul, verifică întotdeauna câte fire ţi-au căzut şi numără-le din când în când. Numărul normal de fire care ar trebui să cadă, pe zi, este de 100, însă dacă pierzi mai mult de 200, trebuie să consulţi un profesionist. Căderea exagerată a părului poate indică lipsa zincului, a fierului sau biotinei din organism, însă poate reprezenta şi un semn că există un dezechilibru la nivelul tiroidei, ori schimbări hormonale apărute după naştere sau după terminarea tratamentului cu anticoncepţionale.
Pielea - oglindă sănătăţii
Iritatiile urmate de bubiţe dureroase pot atrage atenţia asupra unei reacţii alergice la gluten. Pielea crăpată din jurul buzelor poate semnala lipsa vitaminei B. Pielea sensibilă şi umflată din jurul ochilor indică faptul că ai consumat sare în exces. Pielea cu aspect albastru poate indică o problema la nivelul ficatului, pancreasului sau bilei. Pielea cu aspect gri poate fi cauzată de lipsa de oxigen din sânge, care poate avea consecinţe inflamarea plămânilor, tuberculoză şi chiar o boală pre-cardiacă.
Expunerea excesivă la soare nu este singurul motiv al hiper pigmentării. Mai mult, petele maronii de pe piele, mai ales cele din zona gâtului, abdomenului şi braţelor, pot fi semne timpurii ale diabetului, sarcinii sau disfuncţiilor tiroidei.
Sursa: secretele.com
Te simți obosit deși ai dormit suficient de mult noaptea? S-a găsit explicația!... Ce se întâmplă dacă te dai cu peria pe piele! Transformările îi sperie chiar și pe medici!...