- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Medicul Anca Vereanu a atras atenția asupra faptului că o sângerare gingivală reprezintă un motiv de îngrijorare și că există câteva „trucuri” care ne ajută să ne menținem gingiile sănătoase.
„Orice sângerare este motivul unei îngrijorări. Gingiile sângerează din diferite motive. Poate fi o sângerare din cauza unui tartru gingival, poate fi o sângerare din cauza unei patologii asociate ( de exemplu diabet). De cele mai multe ori sângerările sunt cauzate de inflamații gingivale și gingivită”, a spus medicul Anca Vereanu.
Cum să ne menținem gingiile sănătoase. Detaliul din timpul periajului care face diferența
În primul rând, medicul spune că periajul corect, de cel puțin 2 ori pe zi, ne ajută la menținerea unei gingii sănătoase. Periajul corect se face, potrivit stomatologului, cu o pastă de dinți de calitate și nu se neglijează zona gingiilor. De preferat pasta de dinți ar trebui să fie cu bicarbonat de sodiu, cum este Parodontax.
„Noi în momentul în care facem un periaj cu o periuță moale și cu o pastă de dinți de calitate trebuie să periem și partea roz, adică gingiile. O grămadă de resturi alimentare cremoase rămân la nivelul gingiei, sub buză. Ne păstrăm gingiile sănătoase periindu-le și pe ele”, a precizat medicul Anca Vereanu.
Consumul de fructe și legume crude reprezintă o modalitate de a curăța și întări gingiile în mod natural: „Să muști dintr-un măr, sau un morcov înseamnă curățire naturală”, a precizat medicul.
Totodată, medicul a precizat că în completarea unui periaj corect, ar trebui să mai avem niște instrumente de igienă ca periuțele interdentare.
„Periuța interdentară e un instrument pe care îl recomand mai bine decât ața dentară care e foarte traumatizantă. Pe termen lung, dacă nu este folosită corect, așa dentară provoacă leziuni și gingivită, pentru că ea trece printre dinți, iar dacă dinții au puncte de contact sănătoase și foarte fixe trec foarte greu de punctul de contact și ți se oprește în gingie”, a precizat medicul stomatolog.
Astfel, medicul stomatolog a dezvăluit trei modalități de a ne păstra gingiile sănătoase: periajul corect, folosirea instrumentelor ca periuța interdentară și consumul de fructe și legume crude.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit planta-minune care ușurează digestia. Ce alte proprietăți mai are... Ce este gingivita și ce probleme pot apărea dacă nu o tratăm. Specialiștii ne explică de ce recomandă pasta de dinți Par...