Antena Căutare

Cum tratam infectiile urinare

Infectiile urinare se numara printre cele mai raspandite boli. De cele mai multe ori, persoanele care sufera de asemenea afectiuni cred ca se pot vindeca usor.

Lasa boala sa-si faca de cap, infectia se cronicizeaza, iar riscul cel mai mare este transformarea in insuficienta renala. Primele semne care indica o infectie la nivelul tractului urinar sunt usturimile la urinat, durerile localizate in bazin sau durerile in zona lombara, ce iradiaza catre coapsa, urinarile frecvente sau dificultate de a urina.

Sunt insa si situatii in care bolnavii ajung la medic cu febra ridicata, greata, varsaturi, diaree, paloare, dureri mari de cap, astenie, hipertensiune arteriala. Rezistenta la tratament Primul pas in diagnosticarea unei infectii urinare este efectuarea unei uroculturi.

Cele mai frecvente infectii diagnosticate prin urocultura sunt cistitele (infectii ale vezicii urinare), mult mai frecvente la femei, nefrita si pielonefrita, localizate la nivelul rinichilor si cailor urinare superioare. Odata diagnosticata infectia, medicul va prescrie pacientului un tratament bazat pe antibiotice.

Durata acestuia depinde de cat de puternica este infectia si se iau in considerare urmatorii factori: scaderea febrei, incetarea frisoanelor, imbunatatirea starii generale.

De cele mai multe ori, infectia cedeaza la antibiotice, dar exista cazuri in care recidiveaza, iar antibioticul trebuie neaparat inlocuit cu unul mai puternic.

Daca nu sunt tratate corespunzator, infectiile urinare pot degenera in boli mult mai grave. In plus, tratamentele trebuie urmate cu consecventa, intrucat aceste infectii sunt deosebit de rezistente.

Remedii naturale
Medicina naturista ofera o paleta de remedii naturale utilizate in cazuri de infectie urinara. Iata in ce consta o schema de tratament: - ceaiuri de plante timp de 20 de zile, cate 3-4 cani pe zi. Se pot folosi (ca atare sau combinate intre ele): iarba neagra, busuioc, rozmarin, salvie, afin, merisoare, coada calului, coada soricelului, sanziene, urzica, napraznic sau branca ursului - tinctura de propolis, 30 de picaturi timp de 20 de zile, sau tinctura de echinaceea, 10 picaturi pe zi, 20 de zile - suc de orz verde, 50 ml de 3 ori pe zi, timp de 20 de zile - sauna umeda, 1 ora de doua ori pe saptamina, timp de trei saptamini.

Cura cu argila
Un alt tratament eficient este cura cu argila, la nivelul aparatului renal aceasta avand un puternic efect bactericid si antitoxic. Specialistii afirma ca la inceputul tratamentului este posibil ca urina sa-si schimbe culoarea si sa fie urat mirositoare, dar acesta reprezinta primul semn ca organismul sufera o dezintoxicare rapida. Dupa cateva zile, aceste simptome dispar. In numeroase cazuri, dupa o cura cu argila crizele persoanelor ajunse la dializa s-au ameliorat, iar la cei cu calculi renali sau nisip s-a observat disparitia lor din vezica urinara.

Cura cu apa
Foarte utila pentru prevenirea si tratarea infectiilor urinare, ca si pentru dezintoxicarea organismului este cura cu apa. In fiecare dimineata, pe stomacul gol, se beau aproximativ 1-1,3 litri de apa plata sau de izvor. Apa se bea foarte repede (in 5-10 minute), iar timp de o ora nu se mananca nimic. Cei care nu pot tolera de la inceput o cantitate atat de mare de apa pot incepe cu o cana (250 ml), apoi vor creste progresiv pana la 1 litru.

Uleiurile volatile
Un rol foarte important in tratarea infectiilor urinare, datorita puternicului lor efect antibacterian, il au uleiurile volatile. Cel mai des utilizate sunt uleiurile de lamaie, lavanda, coriandru, cimbru si tea tree. Se amesteca o picatura de ulei de cimbru cu doua picaturi de "tea treei si alte doua picaturi de coriandru. Compozitia se consuma de trei ori pe zi, pusa intr-o lingurita cu miere.

Alimente-medicament
Usturoiul si ceapa sunt printre cele mai puternice antibiotice naturale si mai ales stimulente ale activitatii rinichilor. Strugurii, de asemenea, prin cantitatea mare de apa pe care o contin, au un puternic efect diuretic. Se fac cure de doua saptamani, perioada in care se consuma zilnic un kilogram de struguri. Consumate ca atare, dar mai ales sub forma de suc, merele, perele si gutuile reprezinta un tratament excelent impotriva cistitelor si nefritelor. Se consuma dimineata, pe stomacul gol, un pahar de suc obtinut din aceste fructe.

Extrem de eficiente terapeutic sunt ciorbele si supele calde. Frunzele si radacinile de telina si de patrunjel sau marar, principalele ingrediente ale ciorbelor, sunt foarte eficiente in tratarea bolilor aparatului renal. Ciorbele si supele trebuie consumate zilnic, neaparat fierbinti.

Bai fierbinti cu cetina de brad
Adevarate minuni in tratarea bolilor renale fac baile de plante, in special din flori de fan si cetina de brad. O baie de plante dureaza aproximativ 30 de minute, apoi pacientul trebuie sa se odihneasca o jumatate de ora intr-un loc calduros. Acest tratament se va face de doua-trei ori pe saptamina.

Cum se efectueaza baile: se iau aproximativ cinci miini de planta care se pune la macerat 10 ore in doi litri de apa. Se strecoara maceratul, se pune deoparte, iar planta se pune in doi litri de apa fiarta, se lasa la racit, apoi se filtreaza. Se combina apoi maceratul cu infuzia si se pun in apa in care bolnavul urmeaza sa faca baie.

Citeste Revista Felicia

Afla cum isi mentine silueta Paula Seling... Stilul vegan - un alt fel de a trai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x