- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
A venit vara, e sezonul pepenilor, iar nutriționiștii ne asigură că dieta care are la bază acest fruct, e una de detoxifiere! Cu toate acestea, există câteva criterii de care trebuie să ții seama. Nu o dată ai constat că gustul nu e cel care-ți imaginai, tocmai pentru că ai ignorat câteva „indicii” ce țin de formă, aspect sau chiar culoarea codiței.
- Ridică pepenele. Fie că este mic sau mare, un pepene trebuie să fie greu pentru mărimea lui. Așadar, dacă vei avea de ales între doi pepeni de aceeași mărime, optează pentru cel mai greu!
- Caută-i punctul galben. Punctul de coacere se află în partea opusă cozii și trebuie să fie neapărat galben. Dacă este verde sau alb, înseamnă că pepenele nu este copt.
- Bate cu degetul în pepene. Dacă se aude un sunet gol în interiorul sau, pepenele este cu siguranță copt!
- Uită-te la codiță. Dacă această este uscată, înseamnă că pepenele a fost cules de multe zile. Așadar, optează pentru pepenii care au coadă încă verde.
- Fii atent la coajă. Coajă unui pepene trebuie să fie cât mai lucioasă. Acest lucru indică faptul că pepenele a ajuns la maturitate.
- Daca tai un pepene în două și vezi că are o crăpătura în miez, aruncă-l imediat la gunoi! Este un indiciu clar că gricultorii au folosit îngrășăminte chimice nocive pentru a le acceleră creșterea lui!
În rest, bucură-te că este sezonul lor și profită de prețurile mici la care găsești pepenii în piețe!