Căderea părului toamna. De ce îți cade părul toamna și cum să eviți căderea părului în acest sezon. Explicații și remedii casnice care vor împiedica căderea părului. După trecerea sezonului de vară, organismul nostru are nevoie de refacere. În special, din cauza exceselor făcute în vacanță. De această dată, vom vor despre îngrijirea părului pe timp de toamnă, pentru a preveni și a stopa căderea sa.
Părul dă primele semne ale carenței și nevoilor corpului nostru. Să știi cum să eviți căderea părului pe timp de toamnă înseamnă să știi cum să te îngrijești corespunzător pentru a face față tranziției de la un anotimp la celălalt.
De ce îți cade părul toamna
Toamna este sezonul tranziției. Trecem de la perioada de pauză pentru a relua ciclul școlar. Căldura trece simțitor, soarele strălucește cu o forță mai mică, iar noaptea se face tot mai mare. Organismul nostru simte toate aceste aspecte, îndeosebi părul. Iată de ce.
Stres și anxietate
Tocmai acea schimbare pe care am menționat-o mai sus este, printre altele, cea care duce la stres și anxietate. În mod normal, la sfârșitul vacanței, volumul de muncă este foarte mare și este foarte dificil să recuperezi din nou. Dacă ești una dintre persoanele afectate presiunea muncii, este posibil să vedeți că părul dvs. începe să scadă mai vizibil.
Cosmtetică agresivă
Cei care doresc să își îngrijească părul după perioada de vară pot alege să dea iama ân tratamente de păr multe și, fără consultarea, în prealabil, a unui specialist.
Schimbări hormonale
Sistemul hormonal poate fi afectat de trecerea la sezonul de toamnă. Vitamine și o alimentație sănătoasă te va ajuta să îl reglezi.
Durata de viață a firului de păr
Primăvara moare mare parte dintre foliculii de păr pentru ca, încet-încet celulele să renască. Cu toate acestea, părul se desprinde de scalp abia după trei luni. De aceea, este normal să observăm schimbarea părului la sfârșitul verii și la începutul toamnei.
Cum poți să eviți căderea părului toamna
Cel mai important lucru pentru a evita căderea părului în toamnă este să urmați o dietă sănătoasă și variată. Faceți sport, luați lucrurile cu calm. Toate acestea te pot ajuta foarte mult. În plus, anumite remedii casnice vă vor ajuta mult. Iată care sunt:
Infuzie de coada-calului: Fie că bei acest ceai fie că aplici infuzia pe păr, efectul este unul beenfic. Folosește o infuzie, răcită anterior, ca ultimă clătire a părului, masând scalpul. Vei vedea că părul tău capătă forță.
Aloe vera: Tăiați o frunză din planta de aloe vera și scoateți gelul din ea. Lăsați-l timp de 15 sau 20 de minute și apoi spălați-vă bine pe păr și îndepărtați gelul. Repetați asta o dată pe săptămână, astfel încât părul să se întărească.
Laptele de nucă de cocos: masajul cu lapte de cocos la nivelul scalpului întârzie căderea părului. Atenție, lapte de cocos, nu ulei de cocos! Spargeți o nucă de cocos și scoateți lichidul din ea. Utilizarea acestuia de mai multe ori pe parcursul lunii va ajuta la întârzierea căderea părului.
Citește și:
Căderea părului: cauze și tratament. Ce boli poate ascunde căderea părului
Drept la replică: Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” , despre articolul „Top 10 spitale din ... Nutriționistul Gianluca Mech spune adevărul despre îndulcitori!...