Seminarul "Mananc, slabesc si ma mentin" a avut loc la un hotel din Bucuresti, in prezenta a cateva zeci de persoane, care au avut ocazia sa dialogheze cu Michel Montignac, informeaza Mediafax. Cu acelasi prilej, a fost lansata si cea mai noua editie a cartii "Mananc, slabesc si ma mentin" a nutritionistului francez.
"Mananc, slabesc si ma mentin" propune o versiune actualizata a cartii care l-a facut celebru pe Michel Montignac. Aceasta editie noua ofera solutia perfecta pentru cei care vor sa slabeasca, sa isi mentina greutatea sau pur si simplu sa se simta in forma fara sa renunte la placerile gastronomiei.
Montignac a spus ca regimul care ii poarta numele nu este neaparat o dieta, ci "o filosofie nutritionala". Acesta a tinut sa sublinieze, pe parcursul conferintei, ca obezitatea nu este nici rezultatul consumului exagerat de alimente, nici rezultatul sedentarismului.
"Oamenii activi sunt mai grasi decat sedentarii", a spus Michel Montignac. De asemenea, acesta a spus ca alimentele consumate nu sunt direct legate de obezitate.
Montignac a mentionat ca, in tari precum Rusia si Arabia Saudita, unde regimul alimentar are un nivel scazut de grasimi, rata obezitatii este mare.
Mai mult, la nivel mondial, aportul energetic al dietei este mai mic decat cel din trecut, dar rata obezitatii este mai mare, a remarcat acesta. "Nu numai ca mancam mai putin si ne ingrasam mai mult, suntem cu 20% sub recomandarile nutritionistilor", a mai spus Montignac.
Acesta a subliniat faptul ca, pentru a crea un regim alimentar personalizat, nutritionistul trebuie sa ia in calcul glicemia si nivelul de insulina. Potrivit nutritionistului, insulina si insulinismul constituie factorii luarii in greutate.
De altfel, regimul Montignac, care l-a facut celebru pe nutritionist, se bazeaza pe un indice glicemic, ce ierarhizeaza fiecare glucida pe o scara, luand ca etalon glucoza.
Astfel, nutritionistul a asociat calitatea alimentelor cu gradul de obezitate al indivizilor, analizand in timpul conferintei si dieta americanilor, etichetati, potrivit unor studii, drept "campionii obezitatii". Montignac a inclus cartofii prajiti si floricelele, dar si hrana procesata, in grupul alimentelor "periculoase" pentru silueta.
Metoda Montignac a fost publicata prima data in 1986. Ideea de baza a acestei metode este, potrivit nutritionistului, faptul ca anumite alimente cu indice glicemic ridicat sunt responsabile pentru cresterea in greutate.
Principiul de baza al regimului Montignac este alegerea alimentelor, fiind, potrivit expertilor, singurul program alimentar echilibrat. De asemenea, regimul Montignac este compatibil cu toate culturile, fiind usor de urmat.
Nutritionistul francez Michel Montignac este prezent la Bucuresti in perioada 2 - 6 mai.
Citeste jurnalul.ro